Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 04 sie 2009, 21:45

RealFan pisze:
Daaaamian pisze:Mam jednak nadzieję, że to Defour zastąpi Baska.
I tu pytanie. Ostatnio ciągle pojawia się to nazwisko, a tego chłopaka albo nie widziałem na oczy, albo nie pamiętam. Możliwe, że to drugie, bo zwykłem oglądać mistrzostwa młodzieżowe. Jesteś w stanie powiedzieć coś o tym chłopaku, czy raczej opierasz się na prasie i tym, że tyle klubów go rzekomo chce?
Kapitan Standardu, opaskę dostał w wieku 20 lat. Podstawowy zawodnik reprezentacji Belgii, gra na CMie, chociaż bliżej mu do Gerrarda niż Alonso. Ma dobrą technikę, niezły przegląd pola i strasznie haruje na boisku, do każdego meczu podchodzi profesjonalnie. Swego czasu nawet Arsenal się nim interesował. W Belgii uważają, że za kilka lat druga linia Defour, Witsel, Hazard poprowadzi ich kadrę do sporych sukcesów ^^ Jakby nie patrzeć Standard to nie jest najwyższa półka, ale ograny jest na arenie międzynarodowej.

Zapowiada się fajnie, ale dopiero jak trafi do większego klubu zweryfikuje się jego umiejętności. L'pool sporo zaryzykuje jeśli powierzy mu tak ważną rolę na boisku jaką miał Alonso.

Wróć do „Anglia”