To wolałbyś żeby nawet w tych, jak mówisz, przeciętnych ligach nie strzelali? Przecież jeśli tam będą dobrze grać, to mają szansę zostać zauważeni przez większe i lepsze kluby. Nikogo nie biorą od razu do Milanu czy Barcelony. Przecież nawet wspomniany przez Ciebie Krzynówek zaczynał swą karierę na zachodzie od II ligi niemieckiej. Nie wiem jak ty, ale ja lubię czytać, a potem oglądać bramki naszych piłkarzy za granicą. A tak nawiasem mówiąc, Turcja jest obecnie trzecią drużyną świata i nie wydaje mi się żeby ich liga była "przeciętna".sly_FCI pisze:Ale czy Polacy graja w dobrych jakichs zespolach bo wq mnie niezbyt, liga turecka, austiacka?? Są dobre, raczej przecietne po prostu pieniadze sa tam wieksze, nawet Bundesliga nie jest liga wiodaca prym w EUROPIE. KIEDY ostatnio jakis Polak strzelil bramke w Premiership?? W lidze włoskiej po Kożmińskim nie wiadać nastepców, a w Hiszpańsdkiej bodajze Trzeciak byl ostatnim dobrym piłkarzem, który mial jakies szanse na zaistnienie w Osansunie(co to za nazwa wgóle)... Polak który ostatnio gral w dobrym klubie Wojciechowski w Bayernie - czy on wogole sie miescil do składu rrezerw?? Jedynym dobrym polskim pilkarzem jest narazie Krzynówek i Dudek -graja w przyzwoitych klubach.mrc pisze:W ogóle w tym sezonie Polacy za granicą dużo bramek strzelają. Praktycznie co tydzień coś wpada