Akurat pieniądze teraz nie są problemem. Wenger miał ochotę wypełnić klauzulę odejścia Melo (25 mln), dając Senderosa (8 mln) i kasę (czyli pewnie 17) jeszcze zanim sprzedaliśmy Adebayora i Toure. Viola zamiast Sendiego wolała Eboue i z transferu nic nie wyszło.Sammyy pisze: Wierzysz, że Wenger wyłoży tyle za obrońcę ?
Stoper to IMO konieczność. W tej chwili dysponujemy lekko podstarzałym Gallasem, nieogranym Djourou i solidnym Vermaelenem no i Songiem, ale to raczej DM jest
Podsumowując dotychczasowy okres przygotowawczy:
1. Eduardo to magik, bardzo cieszy powrót i gra Rosicky'ego.
2. Song każdym meczu wyglądał bardzo dobrze na DMie, co dla mnie jest słodkim powiewem optymizmu.
3. Bardzo podobała mi się postawa Djourou. 2, 3 lata i będzie jednym z najlepszych stoperów na Wyspach.
4. Bendtner dobrze sobie radził, dobrze wyglądał od strony techniki, a podanie do RvP w Hannoverze to był majstersztyk.
5. Jacuś grał padake w Austrii, ale po powrocie do Londynu, grał kapitalnie. Może dostanie kilka szans w nowym sezonie.
6. Ramsey to kolejny gracz który zrobił postęp. Nistety nie widać tego u Denilsona. Mam nadzieję tylko że to efekt ciezkich treningów... Przypomnę, że Brazylijczyk w zeszłym sezonie był jedynym piłkarzem, który nie wytrzymał kondycyjnie trudu kampanii
7. Theo chyba najadł się kreatyny, zrobił sobie dziarkę. Pewnie Melanie lubi takich niegrzecznych chłopców
Teraz mecz z Valencią na gorącym Mestalla. To powinna być prawdziwa piłkarska uczta