Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 06 sie 2009, 12:24

Huntelaara przeciwnikiem byłem od samego początku, ale to opcja i tak zdecydowanie lepsza od Luisa Fabiano. Holender nie jest piłkarzem, jaki by aktywnie przydał się zespołowi w rozgrywaniu akcji (jak Dzeko na przykład), ale inną kwestią jest to, że gra Milanu w ostatnich dwóch-trzech sezonach wyglądała jednakowo - dominacja na 20-30 metrze od bramki i bomby z dystansu, bo nikt nie wychodzi na pozycję. Kiedy tylko zdrowy był Inzaghi, to dzięki jego charakterystyce od razu Milan grał lepiej i skuteczniej - Huntelaar jest podobnym typem napastnika, więc kto wie, czy tych bramek naprawdę nie nastrzela wiele. Boriello jednak też bramki strzelać potrafi, a jako napastnik zespołowi daje od Holendra więcej, dlatego jestem bardzo ciekaw, jak i czy w ogóle Leo widzi w swoich planach Włocha po transferze Huntelaara - bo chyba nie na skrzydle za Ronaldinho. :lol:
Budowa drużyny jednak wygląda lepiej - mamy na prawym skrzydle dwóch piłkarzy (Abate i Pato), na lewym od biedy też (Ronaldinho i di Gennaro), na szpicy nawet trzech (Pippo, Huntelaar, Boriello), teraz to tylko trzeba na tyłach poukładać - Seedorf pewnie NARESZCIE zostanie przyspawany do ławki na rzecz trio dwóch DP + Pirlo (Gattuso, Flamini, Pirlo?), czas na wzmocnienia obrony - bramkę mamy załatwioną niestety na kolejny sezon obecnym triem bramkarzy. Jeden lewy obrońca i kadra będzie zamknięta - wystarczająco liczna, problemem będzie jakość.

Plotki o sprzedaży Abate i jakiś wymianach z Romą dla mnie brzmią makabrycznie, zostaniemy w przodzie z dwójką potrafiących dośrodkować piłkarzy. :roll:

A co do Huntelaara to lepiej go mieć, niż zostać z dwójką Włochów na szpicy. Obawiam się jednak, że to drugi Gilardino skuteczny w lidze, który w Europie pokaże wielkie nic. :roll: Takiego piłkarza cholernie łatwo pokryć.

Wróć do „Włochy”