Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post autor: michal2 » 06 sie 2009, 12:39

Carrick Giggs Fletcher
Valencia Berbatov Rooney

Gorsze zestawienie? Bo jak dla mnie nie.
Wg mnie atak mamy lepszy. Jest swietny Arshavin. Jest Eduardo ktory znajac jego skutecznosc strzeli mase goli. U was jest niezly Valencia i 2 napastnikow ktorzy nei strzelaja jakichs wielkich ilosci goli. Chyba ze teraz sila zespolu bedzie sie opierac na m in Rooneyu zamiast Ronaldo. IMO jednak mamy tu minimalna przewage.

W pomocy za to widze minimalna przewage United, glownie z powodu Songa. Jesli nie gra Rosicky a Nasri lub nie daj boze Denilson to juz wasza przewaga wyraznie rosnie. Zreszta widzielismy to w niedawnym dwumeczu LM.

No i oczywiscie rozwalacie nas w porownaniu linii defensywnych. Song tez ma tu znaczenie.

Nani, Park, Anderson, Hargreaves,Scholes, Giggs,Brown/O'Shea/Rafael,Evans,Fabio,Owen. Każdy z tych zawodników ma umiejętności niezbędne do gry w pierwszej "11" United.
No widzisz a dla mnie tacy gracze jak Nasri, Walcott, Eboue, Bendtner,Denilson nie nadaja sie do pierwszej 11 Arsenalu nie liczac pojednyczych psotkan, ale nie na caly sezon.

Jednoczesnie uwazam ze taki Walcott niejest gorszy od Naniego. Anderson jakos znaczaco nie przewyzsza kiepskiego Denilsona, Eboue jest lepszy od Rafaela, Bendtner strzela 10 goli w lidze co z lawik jest niezlym wynikiem wiec od Owena tez nie jest raczej znaczaco gorszy.

Za to zazdroszcze zmiennikow w postaci O'Shea'ego czy Hargreavesa i Scholesa bo w pomocy sila rezerw nas rozwalacie. Niestety jak patrze na Diabyego czy Denilsona to nie wiem co Wenger wyprawia. Cierpliwosc chyba ma swoje granice? Ile mozna stawiac na graczy ktorzy sie nie rozwijaja?

Wróć do „Anglia”