Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 07 sie 2009, 20:25

Też mi się wydaje, że Wenger postawi raczej na możliwie najbardziej optymalny skład. W końcu liga rusza za tydzień. Do tego eliminacje LM. No i odnośnie spotkania z Celtikiem. Wcale łatwo nie będzie. Do czasu spotkania pewnie nikt nowy nie przyjdzie, bo Wenger już zapowiedział, że najwięcej się dzieje w ostatnich 2 godzinach okienka - Gallas, Arshavin, etc. pewnie teraz będzie podobnie, jak oczywiście ktokolwiek przyjdzie. No i gramy już od początku co 3, 4 dni. Najpierw 12 piłkarze rozjeżdżają się po klubach, 15 - Everton, 18 - Celtic, 22 - Portsmouth, 26 - Celtic, 29 - United ...

Celtic mnie ostatnio zaskoczył na Wembley Cup, ale tam Al Ahly było tłem dla innych, więc to 5:0 należy trochę z przymrużeniem oka traktować, jednak ze Spurs dość łatwo sobie poradzili, choć tamci grali silnym składem. W Szkocji zawsze są groźni, wystarczy sobie przypomnieć ich mecze w poprzednich w LM latach u siebie . Co innego na wyjeździe, tu mamy dużą przewagę. Stawiam na remis w Glasgow i naszą wygraną na Emirates. No i mają jeszcze jeden atut - Tony Mowbray zna Arsenal.

edit:
Wenger potwierdził, że w 90% skład będzie wyglądał tak jak za tydzień z Evertonem.

Wróć do „Anglia”