Nie wierzę, no nie wierzę po prostu. To by był zbyt prosty ruch dla naszego zarządu, zbyt oczywisty i samo się nasuwający, by Galliani to przeprowadził, lepiej trzymać Oddo. Dlatego też do takich newsów (które złapałem na paru portalach) podchodzę z olbrzymim dystansem.Już dzisiaj lub najpóźniej jutro zostanie ogłoszony kolejny transfer Milanu! Telelombardia podaje, że Adriano Galliani osiągnął porozumienie z Lazio w sprawie zamiany Lorenzo De Silvestri-Massimo Oddo. Jeśli chodzi o charakterystykę, to obaj zawodnicy występują na tych samych pozycjach z tym, że przyszły piłkarz rossonerich będzie o 12 lat młodszy. Rzymska ekipa pozbywa się młodego reprezentanta Włoch, ponieważ ten nie odnowił kontraktu i za rok stałby się wolnym graczem.
Sam de Silvestri piłkarzem na pierwszy skład Milanu teraz nie jest - choć talent podobno ma, ja go nie oglądałem wiele razy - ale Oddo prezentuje się teraz tak słabo, że wymiana byłaby niebywale korzystna. Choć pewnie Milan dopłaciłby trochę do tej wymiany...
...O ile do niej w ogóle dojdzie, w co nie wierzę.
Ale tak na marginesie - Onyewu, di Gennaro, Abate, Huntelaar, Silvy nie liczę - są cztery transfery. Ktoś przemądrzały jakiś czas temu się ze mną kłócił, że tylu nawet nie będzie - a przecież są szanse na kolejne.