Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: maciek_88 » 08 sie 2009, 13:32

Wilmore pisze:
Na skrzydle ta sytuacja wyglądałaby lepiej, ale wy w tej chwili macie grać ponoć 4-3-3 z tego co kojarzę, więc tutaj dla niego nie ma miejsca. :)
Grając 4-3-3, jak to wymarzył sobie Leo (ciekaw jestem, czy tego w Milanie w ogóle doczekam) Abate ma grać również po prawej stronie Pirlo lub za Pato na prawej stronie ataku. Wydaje mi się wręcz, że teraz na prawym obrońcy już nikt go w klubie nie widzi. :wink:
To może wesoło wyglądać, bo ja oglądając jego poczynania ofensywne widziałem praktycznie jeden schemat - rozpędzić się wzdłuż końcowej linii i jakoś to będzie. Mając takiego gościa po prawej stronie pomocy w ustawieniu 4-3-3 jesteście skazani na to, że Abate będzie wam dublował się pozycjami z prawym napastnikiem jednocześnie ściągając za sobą gracza defensywnego drużyny przeciwnej w stronę tego prawego napastnika :lol:. Prawy atak wygląda lepiej, ale musi praktycznie zacząć się na tej pozycji uczyć od nowa. Ani strzału u niego nie widziałem, ani dryblingu specjalnego. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Wróć do „Włochy”