Przyjmując Twoje kryteria transferów było więcej niż 4. Nie wiem czemu uważasz inaczej, bo takie są fakty, i w sumie ja się z nimi zgadzam, bo oczywiście definicja przez Ciebie przedstawiona jest zgodna ze stanem faktycznym, ale zgodnie z nią Milan przeprowadził 7 transferów (jak nie więcej), i tłumaczenie, że Zigoni się nie liczy bo miał grać w primaverze za bardzo do mnie nie trafia. Ja przez słowo "transfer" miałem raczej na myśli przyjście kogoś kto będzie realnym wzmocnieniem. Wiem, że mogłem inaczej to nazwać, ale tak było najprościej. Od teraz, jeśli polepszy to Twoje zrozumienie słowa pisanego będę używał słowa "wzmocnienie". A realnymi wzmocnieniami to na razie są Onyewu, Hunter i Silva. Abate i di Genaro nie są realnymi wzmocnieniami- nie mają takich umiejętności, żeby nimi być, mam też wrażenie, że nikt im nie przypisuje takiej roli. Są lepsi niż figuranci z primavery, na innych-lepszych nas nie było stać Jak tam ma się sprawa tych linków do wypowiedzi Leo jak to bardzo chce Abate. Znalazłeś je?Wilmore pisze:Ja przedstawiam fakty dowodzące twierdzenia mojej tezy - jak cztery transfery dokonane przez Milan. To inni interpretują te fakty i naginają rzeczywistość na siłę, by odpowiadała ich wyobrażeniom.
W obecnej sytuacji (brak funduszy) to lepsi oni niż żadni. Ale to nie zmienia faktu, że gdyby nasza sytuacja finansowa była lepsza to gracze pokroju Abate i di Genaro pewnie by do Milanu nie przyszli. Przynajmniej nie w momencie w którym prezentowali by taki poziom jak obecnie.Wilmore pisze:Czyli - przyjmijmy, że przepisów UEFA nie ma - lepiej nie mieć niebywale podobno utalentowanych (odejmijmy nawet przyimek, tak czy owak to piłkarze nieprzeciętni w skali włoskiej) di Gennaro i Abate, a w razie kontuzji grać na OPŚ Beckhamem (czy na jesieni Cardacio, Viudezem lub innym piłkarzem złym na tej pozycji), niż mieć poszerzoną kadrę dzięki zawodnikom, którzy mają talent, przeciętne na razie umiejętności, ale za to są perspektywiczni i ambitni?
Pozycja jaką miał w Italia U-21 wskazuje na jego wielki talent. Ciekawe dlaczego nie grał w 1 składzie. Pewnie trener litował się nad rywalami i trzymał go w rezerwie. A co do zainteresowania ze strony Romy to żadnej oferty nie było, więc bierz pod uwagę, że to zwykły wymysł dziennikarzy, jakich wiele było już w tym mercato. To chyba bardziej prawdopodobne.Wilmore pisze:Pewnie, Abate talentu nie ma wcale, w młodzieżówce jest przez przypadek, a Roma go chciała, bo lubią blondynów.
Kiedyś ktoś na tym forum uparcie twierdził, że Oddo według przepisów UEFA jest naszym wychowankiem.Chlopaczek pisze:I tak mamy w skladzie z nimi tylko 3 wychowankow wedug kryteriow.