Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 09 sie 2009, 18:46

Bo jaka jest różnica między Zigonim a DG
Oczywiście, nie ma różnicy między 21 letnim, ogranym już w lidze, bardzo utalentowanym rzekomo di Gennaro, a bardzo utalentowanym, szerzej nieznanym 18 latkiem przymierzanym do primavery. Widać to na pierwszy rzut oka.
a praktycznie wszyscy Milaniści na tym forum którzy na ten temat mają podobne zdanie
Nie. Na tym forum jest tylko dwóch Milanistów nie mających pojęcia na temat zarówno definicji słowa transfer, jak i znaczenia Abate i di Gennaro dla zespołu. :wink:
I od nikogo przyznania do błędu nie wymagam, przyzwyczaiłem się już do tego, że to najwyraźniej trudna sztuka dla niektórych. Ale spodziewałem się, że w ślepą uliczkę niewiedzy jednak nie będziecie z Mates brnąć z takim uporem - "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść" ;)

EDIT: Zapomniałem w wyliczeniach o Kaladze. Teraz widać, że od Onyewu lepsi są zdaniem Leonardo Nesta i Silva, Kaladze też jest od reprezentanta USA zawodnikiem lepszym, dodatkowo z Włochem ogranym. Jest jeszcze co najmniej solidny Bonera - Onyewu będzie więc u szczytu formy pewnie trzecim, a w porywach czwartym - piątym piłkarzem na środku obrony Milanu.
Jakim cudem takiego piłkarza ktokolwiek może uważać za istotniejszego dla składu od di Gennaro (spodziewany na zmiennika Pirlo - do tego raczej jednak nie dojdzie, Pirlo się w trakcie sezonu zajeżdża nawet bez żadnych korzyści z tego - albo na lewe skrzydło, gdzie jest zmiennikiem jedynym w zespole dla Ronaldinho na boku) lub Abate (jedyny prawdziwy prawoskrzydłowy w zespole, grał w sparingach całkiem sporo (jednak te pewnie niewiele o drużynie i tak powiedzą), jest szykowany na czwartego środkowego pomocnika po Gattuso, Ambrosinim i Flaminim, albo zmiennika dla Pato na boku ataku.
Ot, taka krótka dygresja do naginania faktów przez niektórych.

Wróć do „Włochy”