Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 10 sie 2009, 11:38

Bale miał ofertę z Sunderlandu czy kogoś podobnego. Spurs odrzuciło ofertę na 10 mln. funtów około. Wątpię by Milan dał więcej biorąc pod uwagę jak się u was sprawy z transferami mają.
Może nie chcieli go sprzedawać wewnątrz Wysp? To się niekoniecznie musi im opłacać, jeśli za parę miesięcy będzie im strzelać bramki z wolnych. ;)
Fajnie będzie wtedy poczytać, że Milan przeprowadził 5 transfer, bo tak pasuje Wilmore jego dziwnych wyliczeniach. Pomijaj dalej Silve
Robiłem to zaznaczając, że rozmowa miała miejsce po jego sprowadzeniu już, gdy pisałem o czterech wzmocnieniach pierwszej drużyny (które miały miejsce dotychczas, poważnie ;) ).
Gdyby dodać do tego grona Silvę, to jeszcze pogrąża Wasze zabawne wyliczenia. ;)
więc pewnie masz rację. Wybacz, że śmiałem mieć odrębne zdanie od Twojego.
Przynajmniej na koniec przejrzałeś na oczy, żal, że z przekąsem. :wink:
O Di Genaro kilka lat temu było, ze to talent wielki, ale niestety się nie sprawdził jak na razie, a ogranie w Serie A, dla przykładu Reggina (w której i tak nie grał regularnie) do mnie nie przemawia. Co do Abate to nie wiem, na razie wychodzi, ze przyszedł z Torino, czyli słabej drużyny.
To nie są klasowi piłkarze. ;) Co do tego nie ma wątpliwości. Ale przyznawanie im pozycji Darmiana z zeszłego sezonu (podobno przychodzą tylko ze względu na przepisy, a więc jak i młody obrońca) jest grubym błędem i dowodem braku wiedzy, bo obaj są w planach drużyny na nowy sezon i będą grać. Może nie tyle, co Ronaldinho czy Seedorf, ale z braku laku...
Ich obecną klasę sportową trudno wysoko cenić, ale tacy piłkarze pojawiają się, kiedy koniecznie potrzeba poszerzyć kadrę, a nie ma odpowiednich kandydatów. ;)
Włodarze AC Milan niezbyt intensywnie pracowali tego lata na rynku transferowym, biorąc udział w zaledwie dwóch godnych uwagi transferach: sprzedaży Kaki do Realu Madryt i zakupie Klaasa-Jana Huntelaara. Od kilku dni europejskie media sportowe zastanawiają się, czy był to transfer "na odczepnego", aby ugłaskać kibiców, czy też był to dopiero początek znaczącej kampanii transferowej. Leonardo na antenie Milan Channel położył kres tym domysłom. "Rynek transferowy? Jest otwarty do 31 sierpnia. Nie mogę powiedzieć, że Milan zakończył swoje transfery na Klaasie. Wciąż bacznie obserwujemy kilku piłkarzy". Leo udzielił też krótkiej wypowiedzi o formie drużyny: "Jesteśmy wciąż w fazie przygotowań i będziemy kontynuować pracę, aby uzyskać optymalną formę tuż przed startem rozgrywek. Zagraliśmy wiele spotkań, mam teraz jasną wizję, które sektory boiska musimy poprawić lub wzmocnić".
Pytanie za sto punktów - co wymyślą Mates z gilardino, kiedy Milan sprowadzi kolejnego piłkarza, byleby tylko wmawiać, że nie doszło do czterech wzmocnień? :lol:
Abstrahując od ich zabawnych wynurzeń - cieszy mnie to, że Leonardo widzi potrzebę sprowadzenia kolejnego piłkarza i nie wyklucza kolejnych transferów (celowo tak piszę, bo pewnie nawet transfer C. Ronaldo wzmocnieniem wg. niektórych nie będzie ;) ). Sparingi jasno pokazały, że kupić piłkarzy trzeba nie do niektórych sektorów, ale do całej drużyny, bo na razie prezentujemy się po prostu słabo.

Kilka dni męczyło mnie znacznie Storariego w zespole, który bramkarzem od Didy i Kalaca jest obecnie oczywiście lepszym. Porównywalnym może nawet z Abbiatim. ;) Z jego wypowiedzi wynika, że pozostanie w zespole na ten sezon, co jest wspaniałą wiadomością i kolejnym dowodem na to, że Dida był przepychany przez Ancelottiego do gry w pierwszym składzie, mimo obecności w zespole takiego gracza jak Storari. Mam nadzieję, że w razie kontuzji Christiana to Włoch będzie bronił w pierwszych meczach, to nie jest wielki gracz, ale co najmniej bardzo solidny, który gra na stałym poziomie - w przeciwieństwie do Didy, którego na niewiele więcej stać, a czasem popełnia idiotyczne błędy.

Wróć do „Włochy”