Też za każdym razem jak oglądałem, to miałem wrażenie, że Rooney nie był na spalonym. Nawet jeśli, to był centymetrowy. Być może ktoś dysponuje screenem z momentu podania Ryan'a, to będę bardzo wdzięczny. Ale wiele osób pisało i mówiło o ewidentnym spalonym.Elfin pisze: 5. Roo nie wbił ze spalonego - z każdego ujęcia, jakie jest możliwe, było widać, że gol strzelony prawidłowo.
6. Zresztą... Community Shield to takie zacne i cudowne trofeum, że podejrzewam, iż wszyscy kibice MU będą teraz mieli zwalone humory przez cały sezon... Nawet, jeśli MU wywalczy potrójną koronę.
Z tą rangą Community Shield to zgodzę się i nie. Być może nie jest to bardzo prestiżowe trofeum, ale ma znaczenie z innego względu. Otóż spotkanie pomiędzy Mistrzem Anglii, a zdobywcą FA Cup, którym zwykle też jest któraś z czołowych drużyn, tuż przed samym rozpoczęciem rozgrywek ligowych ma znaczenie psychologiczne. Co więcej po niektórych piłkarzach United, jak na przykład Rooney'u lub menedżerze, czyli Fergusonie, było widać, że zależało im bardzo na tym zwycięstwie. To są niesamowicie ambitni ludzie i każda porażka, zwłaszcza z takim rywalem jak Chelsea, mocno ich deprymuje. Z drugiej jednak strony w ostatnich dwóch latach rozpoczynaliśmy ligę słabo, mimo że Community Shield zdobywaliśmy. Więc może moja teoria jest trochę naciągana