Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 12 sie 2009, 22:03

MILANO - L'A.C. Milan comunica di aver risolto consensualmente il rapporto di lavoro con il calciatore Zeljko Kalac. Nel ringraziarlo per quanto ha dimostrato nel corso dell'esperienza in rossonero, il Milan formula a Kalac i migliori auguri per il futuro.

L'A.C. Milan, inoltre, comunica di aver acquisito a titolo definitivo dall'A.S. Monaco le prestazioni sportive di Flavio Roma, che ha sottoscritto un contratto fino al 30 giugno 2010.
Brak mi słów.
Fajnie, że odszedł Kalac, ale na dobrą sprawę mogliby pozbyć się i Kalaca i Didy, a Roma nadal nie byłby potrzebny.
"Nikt się nie spodziewał, że zostanę w zespole, ponieważ był już Dida, a także Kalac. Teraz zobaczymy jak rozwinie się obecna sytuacja. Nie widzę jakiejkolwiek konkurencji z Romą. Będę starał się wykonywać moje obowiązki, tak jak na początku mojej przygody w Mediolanie. Ostatnio gram więcej niż zwykle, co bardzo mnie zadowala, jednak ostateczna decyzja będzie należała do trenera."
Bardzo cieszy jego podejście do Romy, były gracz Monaco powinien pełnić w zespole rolę Fioriego, nic ponadto. :roll:

Wróć do „Włochy”