2. Denilson... Sorry, wierze, że Arsenal w tym sezonie uplasuje się na drugim miejscu za MU, ale tego zawodnika jakoś tak... nie biorę pod uwagę, zastanawiając się, którzy zawodnicy mogliby się do tego znacznie przyczynić.
3. Rafael często odwiedza ławkę, bo jest młody - nie można go forsować, bo się rozklekocze, popadnie w kontuzjogenność, albo jakiś frustrat wjedzie mu kosę i po karierze. 4. Nasri - statystyki z wiki (sorry, nie chciało mi się szukać - mnie wystarczyło, że widziałem go w paru spotkaniach) 29 spotkań - 6 bramek <-- jak na 22-letniego pomocnika, które debiutuje w Premiership, chyba nieźle? To już może być zawodnik na "tu i teraz", a nie na "za 10 lat".
5. Gibbs to akurat cienias - taki chłopek-roztropek, który powinien mieć etykietkę "wystawiać w ostateczności" i to tylko ze słabszymi przeciwnikami.
6. Osobiście widziałbym w Arsenalu na DM-ie Miguela Veloso (to znaczy widziałbym go w MU, ale Alex nie odpisuje na mojego esa, w którym sugerowałem, że mógłby go sprowadzić, więc chyba nie jest zainteresowany). Jest świetny technicznie, może grać także w obronie, ma dobry strzał, celnie podaje i jest przystojny, więc mógłby grać w reklamach...