Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1512
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: coco » 13 sie 2009, 20:26

Martin Pellegrino
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo upierasz się z Javierem na lewej obronie :/ Przecież od dobrych dwóch sezonów regularnie występuje w środku pola z powodzeniem, a tylko dzięki jego niesamowitej uniwersalności od czasu do czasu można go zobaczyć na innej pozycji. Dla mnie Zanetti jest zawodnikiem, od którego ustalamy środek pola. Na lewej obronie regularnie powinien występować Chivu. Kilka dobrych występów, mniej kontuzji i zobaczymy Rumuna w formie sprzed kilku lat.

Zanetti gral w pomocy tylko i wylacznie z tego powodu ze brakowalo nam zmienników a Capitano moze tyrac cały sezon , wiec wiadome bylo ze jemu roznicy nie robi gdzie zagra . Santon jest młody , ma sporo czasu wprowadzanie z lawki dobrze mu zrobi , Chivu to dla mnie jest mimo wszystko srodkowy obronca i tam powinien grac bo jesli bedziemy mieli trzech stoperow w wysokiej formie to przejscie formacji defensywnej bedzie duzym wyzwaniem dla klubów . W pomocy miec lepiej Dekiego ktory gdy bedzie cofniety ruszy czasem do przodu co bedzie sporym plusem przy kontrach , Zanetti jest dobry w odbiorze ale w wyprowadzaniu akcji ze srodka pola ma problemy , o wiele lepiej wychodzi mu to gdy gra na boku obrony , i chyba nie po to Jose go tam w sparingach wystawia zeby teraz tam nie gral . Wydaje mi sie ze dpiero gdy sytuacja nas zmusi to Javier przejdzie na srodek , puki co lewa strona powinna byc jego .

Wróć do „Włochy”