Odnośnie poruszonej kwestii to oczywiście jest to prawda i wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Nie jest to żadna tajemnica ani odkrywczy wniosek. Nie mniej jednak mamy jeszcze 2 tygodnie na transfery i wierzę, że ktoś nowy jeszcze do klubu zawita.
Bardziej martwi mnie to, że Henrique aspiruje do miana kolejnego niewypału. Nie ma go nawet w kadrze na dzisiejszy mecz a oto co na jego temat powiedział sam Guardiola:
Wygląda na to, że po kiepskich doświadczeniach z Caceresem klub nie będzie nawet ryzykował pozostawianiem Henrique w składzie tylko od razu spróbuje go gdzieś odesłać. Czy to dobrze? Nie wiem."To bardzo ciekawy zawodnik, bardzo dobrze radzi sobie w defensywie i z kryciem napastników, ale od obrońcy FC Barcelony wymaga się o wiele więcej. W najbliższych dniach wyjaśni się kwestia jego przyszłości".
Tak w ogóle to znamy już listę powołanych więc wklejam:
Wyboldowane nazwiska to młodziki po bardzo dobrych występach w presezonie. Liczyłem na ich włączenie do szerokiej kadry i wygląda na to, że tak właśnie będzie. Jest też Henry, ale IMO zacznie z ławki.Lista powołanych na mecz z Athletic Bilbao
Bramkarze: Valdés y Pinto
Obrońcy: Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Maxwell, Muniesa, Fontàs
Pomocnicy: Xavi, Touré, Keita, Busquets, Jonathan dos Santos, Gudjohnsen
Napastnicy: Pedro, Bojan, Henry, Jeffren