Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 16 sie 2009, 14:36

Co do De Ceglie to nie pomyśleliście że został tam wystawiony bo mieliśmy chwilowy problem z obstawieniem tej pozycji?
Ja nie mam wątpliwości że De Ceglie będzie grał na lewej obronie. Molinao u Ciro wiele nie gra, a Hasan konkurencją dla De Ceglie jednak nie jest i wydaje mi się, że grał do tej pory często tylko dlatego iż Ferrara potrzebował kogoś przydatnego w ofensywie. De Ceglie to idealne rozwiązanie i może to być dla niego przełomowy sezon.

Ogólnie to za wiele nie powiem bo w w piątek mnie nie było i o ile cały mecz z Interem znalazłem w necie to tego z Mialnem już nie i musiałem się zadowolić 5 minutowym skrótem.

Bardzo mnie cieszy dospozycja Amauriego, bo ostatnio atak wyglądał źle i jego dobra gra była nam bardzo potrzebna. Pewnie poprostu odrzył po wyczerpującej pierwszej fazie okresu przygotowawczego.. Niech mu jeszcze popodaje Diego i będzie pięknie. :]
Co do Yago to mam pytanie co pokazał jeszcze prócz asysty? Bo więcej niestety nie widziałem...
Aha, no i co do przyjścia Zaccardo - :boje się:
Ostatnio pojawiły się plotki o zainteresowaniu Fenerebahe Grygerą. Turcy dają 5 mln, JUVE chce 6, podobobno coś też myśli o Zdenku Barca. Więc przy ewentualnym odejściu Czecha :pray: Przydało by się kupić prawego obrońcę. Najwięcej mówi się Rafinhii z Shalke (młody, świetny technicznie, ofensywny), który wydaje się najlepszym wyborem, De Silvestrim z Lazio (młody, zdolny, ale w Lazio jedynie rezerwowy, więc nie jestem optymistycznie do niego nastawiony), ale pojawiają się też inne nazwiska i dzisiaj wyskoczył Zaccardo. Napewno najtańsza opcja, ale gracz, który nie poradził sobie w Bundeslidze to nie poziom na JUVE. Zresztą ma 27 lat a nic wielkiego nie pokazał poza obiecującym debiutemw Palermo.
Zresztą ogólnie to mam wrażenie że Grygera tak jak Poulsen ofertę Turków odrzuci i tyle wyjdzie z całego zamieszania z prawą obroną (zaninteresownia Barcy nie ma co brać na poważnie), ale gdyby się udało ściągnąć gracza Shalke to by było fajnie (najlepiej za Poulsena :) )

Wróć do „Włochy”