Przejdźmy dalej, i cóż wysunąłeś bardzo przekonujące argumenty, ale nie podałeś jeszcze zmiennika Xaviego.
Ale generalnie mogę się zgodzić, że jakościowo pomoc jest jednak lepsza. Jednak gdyby przyszedł pomocnik, to i atak by się polepszył, bo Iniesta mógł spełniać rolę skrzydłowego. A jakby spełniał rolę skrzydłowego, to i w środku byśmy nie stracili, bo byśmy mieli przykładowo Xaviego i Cesca.
Więc wydaje mi się, że najlepiej dla nas byłoby gdyby doszedł piłkarz typu Silvy(ewentualnie zwykły śr.pomocnik, i wtedy Anders by musiał łatać dziury w ataku). Wtedy byśmy mieli 2 problemy z głowy.(ataku i pomocy)
Zgodzę się też w przypadku Bojana, który póki co nie spełnia oczekiwań. Ale ja nadal w niego wierze, i myślę, że ten sezon mu wyjdzie o wiele lepiej niż ostatnio. A co do jego pozycji na boisku, to on chyba już teraz jest bardziej skrzydłowym, bo jak napisałeś u Pepa prędzej to Messi będzie na środku niż Bojan. A poza tym może, to nawet dobrze, bo jak odejdzie Henry, to Bojan będzie mógł go zastąpić.(jeśli się oczywiście odpowiednio rozwinie)
Z innej beczki Guardiola właśnie potwierdził, że Messi nie zagra z Gijon --> http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28415
Dosyć znaczne, to osłabienie, ale i bez niego jesteśmy faworytami, i nie wyobrażam sobie, żebyśmy stracili punkty. Zwłaszcza, że gramy na CN.