Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Elfin » 17 sie 2009, 0:52

Wiem, że na podstawie pierwszego meczu nie można wróżyć klasyfikacji końcowej, ale ten mecz wg mnie dobrze pokazał, jak w tym sezonie będzie wyglądała gra LFC. Benitez nie zrobił ze składem NICZEGO, co pozwoliłoby wywalczyć w tym sezonie mistrza - a wystarczyło choćby zatrzymać X. Alonso. On chyba cały czas wierzy, że Torres w ataku i Steven G./Mascherano w pomocy to klucz do sukcesu, tylko muszą w końcu trafić z formą. Zapomniał, że wystawia 11 graczy i to nie mogą być pierwsze lepsze "zapchaj-dziury" - w zespole, który ma zamiar zgarniać najcenniejsze trofea, każdy piłkarz musi być gwiazdą, a nie mieć tylko "zadatki".... I nie mam na myśli gwiazd w stylu Realu - ich się nie da kupić, trzeba je "wyhodować": patrzcie na MU: Giggs, Scholes, Rio, Vidic, Edwin, Evra, Rooney itd. - światowa czołówka... A LFC? Chyba nie powiecie mi, że Yossi'ego B. albo Ryana B., Skrtela, czy innego Kuyta można stawiać wśród "najlepszych"? Takie odniosłem wrażenie oglądając skróty dzisiejszego meczu (bo niestety w pracy byłem:/), że LFC to 3 (ewentualnie 4) zawodników i 8 koszulek... Z czego Lucas mógłby grzać ławencję w Tottenhamie.

Wróć do „Anglia”