Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 17 sie 2009, 13:38

klopx pisze:A to co zagrał wczoraj to było momentami śmieszne.
To tak jak w przypadku Toure. Trzeba się też zdecydować czy oceniamy grę w danym meczu czy ogólne wrażenia z dotychczasowych występów. Abidal nie zagrał wczoraj jakoś szczególnie gorzej od pozostałych. A Ericowi obrywa się regularnie bo w każdym zespole musi zostać wybrane jakieś najsłabsze ogniwo a u nas ten tytuł trafił chyba właśnie do Francuza bez względu na to czy gra dobrze czy źle. Ja również wielokrotnie miałem do niego zastrzeżenia, ale akurat wczoraj zagrał normalnie. Wymaga się więcej, ale też nie było tragedii.
klopx pisze:Niechciałbym ja i uwierz mi, że Ty też oglądać wczorajszego meczu bez udziału Pana Xaviego.
Fajne bajanie. To jest oczywista oczywistość, że nie chciałbym widzieć spotkań Barcelony bez Xaviego w składzie, ale to nie oznacza, że zawsze gra dobrze. Wczoraj na przykład wespół z Alvesem zanotował najwięcej strat w całym zespole. Tyle tylko, że Alves tracił piłkę angażując się niekiedy aż za mocno w akcje ofensywne. Xavi tracił bo grał gorzej niż nas do tego przyzwyczaił i nie widzę powodów, aby pisać, że zagrał dobrze skoro wymagamy od niego znacznie więcej. Przecież jego cechą charakterystyczną jest właśnie to, że każda akcja przechodzi przez niego a mimo to praktycznie nie traci piłek. Wczoraj miał 9 strat.
klopx pisze:Potrafiłeś przymknąć oko na pierwszą połowę w wykonaniu Pedro by po chwili pochwalić go za strzeloną bramkę... Xavi zmarnował setkę w I połowie i strzelił gola w II no ale... bez szału
Ej, ale dostrzegasz różnicę między klasą i wymaganiami stawianymi Pedro (zawodnik aspirujący do miana zmiennika) a Xaviemu (filar zespołu) czy nie bardzo? Od Creusa wymaga się więcej. Pedro miał słabą pierwszą połowę, ale w drugiej zaliczył asystę i zdobył zwycięskiego gola. Mało? Mało to zagrał na jak na swoje możliwości i wymagania właśnie Xavi. Oczywiście ocena byłaby inna gdyby nie zmarnował setki oraz gdyby Keita nie zmarnował kolejnej po jego podaniu, ale taki lajf.
klopx pisze:Natomiast co do Bojana... to mógłby zagrać chyba nawet Eidur.
Bez komentarza.
klopx pisze:Mentor trudna człowiek
Ale umie pisać poprawnie po polsku.
klopx pisze:A jeżeli to nie Bojan miał być szkolony na nową "9" i za klika lat i gonić Rivaldóv i Kluivertóv w klasyfikacjach to sorry... mój błąd.
No to Twój błąd bo od kilku sezonów Bojan więcej grywa na skrzydle niż na szpicy.
klopx pisze:Nie, to oznacza tylko tyle, że ja osobiście nie czekam tak na Messiego.
Napisałeś, że pozostaje nam czekać :P

Wróć do „Hiszpania”