Emiliano Insua nie może być traktowany jako wychowanek . Żeby tak go traktowano , przed ukończeniem 21 roku życia musi spędzić w klubie 3 lata ( al dosłownie spędzić a nie na wypożyczeniach ) LFC kupił młodego z Argentyny w styczniu 2007 ale do lipca 2007 był w macierzystym River Plate , więc wychowankiem może zostać w Lipcu 2010 ale wtedy bedzie już po 21 urodzinach ( urodził sie w styczniu '89 ). Ergo statusu wychowanka w myśl przepisów uefy nie nabędzie .
To jest temat dośc drażliwy . Bo widzę tu nazwiska wyszarpane m.in szkółce Barcelony ( Pacheco ), są jeszcze tacy jak Gerrardo Bruna ( zajebany Realowi ) i kilku innych jak np. Suso 16 latek z Cadiz . Jak dla mnie to efekt bardzo śmierdzącego procederu , którego imają się Angielskie kluby . Nazywanie później takich grajków wychowankami boli podwójnie . Już nie raz o tym pisałem ale podpierdolenie obiecującego gracza nie jest równoznaczne z jego wychowaniem . A fakt , że Arsenal zgłasza Cesca jako wychowanka boli i to dośc bardzo .Daaaamian pisze:W najbliższym czasie tacy gracze jak Nemeth, Pacheco, Spearing, Plessis, Kelly, Gulacsi, San Jose czy Ayala również będą mieli szansę przebić się do pierwszej kadry.
Ale już nie raz o tym pisałem , więc nie bede zaczynał ponownie dośc drażliwej dyskusji . Ostatnio natomiast czytałem , że Liverpool chce sobie odchować zdolną swoją młodzież , w tym celu postanowił ..... zajebać trenera grup młodzieżowych Barcy
Tu akurat boskigonzo ma rację w ostatnich 5 latach tylko w jednym okienku wydano na Old Trafford więcej niż u was . Tak to wy sypaliście szmalem .Daaaamian pisze: boskigonzo napisał(a):Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU
Z tym, że wydajemy więcej nie do końca się zgadzam. Ale co tam...
A wy macie wartościowych wychowanków a co sezon i tak wydajecie kilkadzisiąt melonów . Barca też wydaje - takie realia .red85 pisze:A w Liverpoolu ciągle o kasie, kasie i jeszcze raz kasie. Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
Do sakwy sięgał ale szefów a nie podwładnych .red85 pisze:A tymczasem Rafa z Benitezów dosyć często sięgał do sakiewki swoich podwładnych
Zupełnie poważnie , mógłbyś rzucic kilkoma nazwiskami , bo jestem ciekaw . Znam młodzież z Hiszpanii , trochę z Włoch i Arsenalu ale Diabła obiecującego nie słyszałem . Chętnie bym zobaczył , jakbyś rzucił byłbym wdzięczny .red85 pisze:A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat
Ale muszą się wkrecić do mocnej drużyny . W końcu nie każdy przyjeżdża na Old Trafford i posuwa gospodarzy 4-1red85 pisze: U nas jest podobnie.
To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Po za Babbelem ( za niego dał 17,5 mln ) za resztę dał nawet ponad 20 mln .Daaaamian pisze:Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel).
Dobrze , że się nie pospieszyłeś z ocenąboskigonzo pisze: Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.
A to czyja byla wina ze transfery takie [h**] ?
Jak dla mnie tylko Keane był niewypałem . Babel ma jeszcze szansę . Toro i Masche to były świetne zakupy a 2 nowych nie oceniam
Ciekawe , ale jeśli teraz dopiero objwił swój prawdziwy talent to zajebiście późno bo ma 30 lat .Daaaamian pisze:Przy okazji: wg Sky Sports obrońca AEK Ateny - Sotiris Kyrgiakos na dniach ma zostać graczem LFC. Grek będzie kosztował 2,5 miliona funtów. Teraz pytanie: czy Benitez zdecydowałby się na taki ruch, gdyby miał do wydania normalne pieniądze?
Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :Diamen23 pisze:Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln
Ale nie ma mu co tego wyrzucać . Takie są realia piłki . Chcesz mieć sukcesy to musisz kupować .