Re: Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Killerbean » 18 sie 2009, 22:05

Nie było mnie raptem kilka godzinek ale widze , że temat sporo urósł . Postaram się przedstawić pokrótce więc poglądy na pewne kwestie .

Emiliano Insua nie może być traktowany jako wychowanek . Żeby tak go traktowano , przed ukończeniem 21 roku życia musi spędzić w klubie 3 lata ( al dosłownie spędzić a nie na wypożyczeniach ) LFC kupił młodego z Argentyny w styczniu 2007 ale do lipca 2007 był w macierzystym River Plate , więc wychowankiem może zostać w Lipcu 2010 ale wtedy bedzie już po 21 urodzinach ( urodził sie w styczniu '89 ). Ergo statusu wychowanka w myśl przepisów uefy nie nabędzie .
Daaaamian pisze:W najbliższym czasie tacy gracze jak Nemeth, Pacheco, Spearing, Plessis, Kelly, Gulacsi, San Jose czy Ayala również będą mieli szansę przebić się do pierwszej kadry.
To jest temat dośc drażliwy . Bo widzę tu nazwiska wyszarpane m.in szkółce Barcelony ( Pacheco ), są jeszcze tacy jak Gerrardo Bruna ( zajebany Realowi ) i kilku innych jak np. Suso 16 latek z Cadiz . Jak dla mnie to efekt bardzo śmierdzącego procederu , którego imają się Angielskie kluby . Nazywanie później takich grajków wychowankami boli podwójnie . Już nie raz o tym pisałem ale podpierdolenie obiecującego gracza nie jest równoznaczne z jego wychowaniem . A fakt , że Arsenal zgłasza Cesca jako wychowanka boli i to dośc bardzo .
Ale już nie raz o tym pisałem , więc nie bede zaczynał ponownie dośc drażliwej dyskusji . Ostatnio natomiast czytałem , że Liverpool chce sobie odchować zdolną swoją młodzież , w tym celu postanowił ..... zajebać trenera grup młodzieżowych Barcy :roll:
Daaaamian pisze: boskigonzo napisał(a):Co roku jest u was ta sama gadka - nie mamy pieniedzy , po czym na transfery wydajecie wiecej niz MU

Z tym, że wydajemy więcej nie do końca się zgadzam. Ale co tam...
Tu akurat boskigonzo ma rację w ostatnich 5 latach tylko w jednym okienku wydano na Old Trafford więcej niż u was . Tak to wy sypaliście szmalem .
red85 pisze:A w Liverpoolu ciągle o kasie, kasie i jeszcze raz kasie. Niech sobie Benitez w końcu wychowa przynajmniej jednego wartościowego zawodnika to nie będzie potrzebował co sezon kilkudziesięciu melonów.
A wy macie wartościowych wychowanków a co sezon i tak wydajecie kilkadzisiąt melonów . Barca też wydaje - takie realia .
red85 pisze:A tymczasem Rafa z Benitezów dosyć często sięgał do sakiewki swoich podwładnych
Do sakwy sięgał ale szefów a nie podwładnych . :D
red85 pisze:A w obwodzie czeka co najmniej kilku następnych. Pomijam zawodnikó sprowadzanych w wieku 17,18 lat
Zupełnie poważnie , mógłbyś rzucic kilkoma nazwiskami , bo jestem ciekaw . Znam młodzież z Hiszpanii , trochę z Włoch i Arsenalu ale Diabła obiecującego nie słyszałem . Chętnie bym zobaczył , jakbyś rzucił byłbym wdzięczny .
red85 pisze: U nas jest podobnie.

To dziwne. Rzekomo macie tyle tych talentów, a żaden nie może się przedostać, a przecież drogę powinien mieć całkiem łatwą z uwagi na słabiutką ławkę LFC.
Ale muszą się wkrecić do mocnej drużyny . W końcu nie każdy przyjeżdża na Old Trafford i posuwa gospodarzy 4-1 :lol: ( żart )
Daaaamian pisze:Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel).
Po za Babbelem ( za niego dał 17,5 mln ) za resztę dał nawet ponad 20 mln .
boskigonzo pisze: Fakt, przecież aż 6 razy zapłacił za piłkarza więcej niż 10 mln (Torres, Mascherano, Keane, Johnson, Aquilani, Babel). Do tego graczy oddawał za darmo, w związku z czym pieniądze (lub przynajmniej część) się nie zwróciły.

A to czyja byla wina ze transfery takie [h**] ?
Dobrze , że się nie pospieszyłeś z oceną :lol:

Jak dla mnie tylko Keane był niewypałem . Babel ma jeszcze szansę . Toro i Masche to były świetne zakupy a 2 nowych nie oceniam
Daaaamian pisze:Przy okazji: wg Sky Sports obrońca AEK Ateny - Sotiris Kyrgiakos na dniach ma zostać graczem LFC. Grek będzie kosztował 2,5 miliona funtów. Teraz pytanie: czy Benitez zdecydowałby się na taki ruch, gdyby miał do wydania normalne pieniądze?
Ciekawe , ale jeśli teraz dopiero objwił swój prawdziwy talent to zajebiście późno bo ma 30 lat . :lol:
Diamen23 pisze:Co do tej dyskusji to z tego co wiem to Xabi Alonso i Kuyt też kosztowali ponad 10 mln.
Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln

Ale nie ma mu co tego wyrzucać . Takie są realia piłki . Chcesz mieć sukcesy to musisz kupować .

Wróć do „Anglia”