Tak na dobrą sprawę utalentowanej młodzieży jest znacznie więcej. Postaram się jeszcze kilku wymienić:
Christopher Buchtmann - 17-letni reprezentant Niemiec. Gra na lewej obronie/lewej pomocy. Jakoś w czerwcu grał w młodzieżowych Mistrzostwach Europy, gdzie wraz z rep. zdobył złoty medal. Oglądałem kilka spotkań tego turnieju i muszę przyznać, że chłopak zaimponował mi bardzo dobrym dośrodkowaniem i niemal perfekcyjną grą w obronie. Mogą być z niego ludzie. Lauri Dalla Valle - 18-letni Fin. Napastnik. Imponuje warunkami fizycznymi. Z jego udziałem oglądałem zaledwie kilka spotkań, ale mogłem po nich wywnioskować, że potrafi się ustawić w polu karnym, nieźle gra głową i dobrze się zastawia.
Do tego Gerardo Bruna, o którym wspomniał Killerbean. Hiszpan to taka bardziej ofensywna wersja Alonso. Przegląd pola ma naprawdę dobry. Do tego jeszcze tacy zawodnicy, jak: Nathan Eccleston, David Amoo czy Jordy Brouwer (pewnie także o kimś zapomniałem). Teraz, kiedy do klubu przyszli John McMahon, Kenny Dalglish i ten z Barcy, o którym wspomniał Killerbean, praca z młodymi piłkarzami powinna wyglądać zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że to przyniesie oczekiwany efekt.
Może nie zobaczyłeś tego, co wcześniej napisałem, dlatego powtarzam: moja lista piłkarzy, którzy przyszli do klubu za ponad 10 milionów jest krótsza, ponieważ ceny podawałem w funtach.Killerbean pisze:Jakby się przypieprzyc to Rafa od początku swojego pobytu ściągnąl sporo wiecej graczy za 10 baniek niż wymienieni :
Cisse - 20 mln
Xabi - 16 mln
Crouch - 10 mln
Momo - 12 mln
Kuyt -18 mln
Skrtel i Lucas po 10 mln
Mam nadzieję, że to dostrzeżesz.