Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 19 sie 2009, 13:05

Mam nadzieje, że sytuacja Sneijdera przedstawia sie tak jak rysuja ja media. 20 milionów za takiego gracza to przecena, nie mowiac o 15. W naszej sytuacji nie ma co sie zastanawiac tylko zamknac sprawe jak najszybciej, by Holender mogl juz trenowac z druzyna. Naprawde troche nie rozumiem, jesli to prawda ze Moratti sie nad czyms jeszcze zastanawia. Ponoc Branca juz rozmawial z agentem pilkarza. Panowie, nie spierdolcie tej sprawy, błagam...

Wydaje sie ze z powodu kontuzji Cuchu, Vieira zostanie z nami kolejny sezon. Naprawde nie mam nic do niego, bo kiedys to on wyznaczal standardy na swojej pozycji i trudno negowac jego klase lecz problemem jest to że jego kontrakt jest zbyt wysoki jak na role jaka pełni i do tego jest to juz przed ostatnia szansa by cos na nim ugrac. Chetnych nie widac, wiec licze ze Francuz przyda sie w koncówkach a juz w ogole jakby zagrał kilka spotkan jak dwa lata temu to byloby bosko. Forza Patrick.

Media przebakuja o odejsciu Nicolsa i mega wymianie z Roma. Burdisso na pewno jest lepszy od Rivasa (na pewno to w sumie tylko wszechstronniejszy) i ma papiery na gre, lecz ma rowniez jakis problem z koncentracja - moze brak rytmu meczowego? No i Rivasem nie jest nikt zainteresowany a mamy o jednego obronce za duzo. Wracjac do tej wymiany to Roma miałaby dac nam Julio Baptiste, Marco Andreollego (od razu wypozyczenie do Bari) i 7 baniek za Burdisso, Suazo i wypozyczenie z opcja pierwokupu Manciniego. Troche to nierealnie wyglada, ale juz jedna taka wymiane mamy na koncie, wiec mnie juz nic nie zdziwi. Zrobilibysmy troche porzadku i ograniczylibysmy kadre. Baptista choc nie przepadam za jego talentem to jednak jego 9 bramek w lidze i 2 w LM wygladaja lepiej niz 1 w LM Mancniego, do tego bylby naturalny zmiennikiem dla Sneijdera a i w ataku czy cos a la skrzydlowy by sobie poradził. Nie wiem co mam myslec, bo to bylaby juz prawdziwa rewolucja której nie jestem zwolennikiem, do tego media kreowaly Julio jako alternatywe w razie niepowodzenia w sprawie Wesleya. Naprawde nie wiem co mam myslec. Tylu nowych graczy :think:

Nie wiem tez co mam myslec o ostatnich popisach boskiego Q? Udalo mu sie czy moze faktycznie zwyzka formy.

W kazdym badz razie gdyby megawymiana z Roma dosła do skutku zostaloby pozbycie sie Obinny i wypozyczenie Kerlona - moze chociaz jakis cyrk sie zgłosi? Może Zalewski?

Wróć do „Włochy”