No bo patrzysz na nazwiska i do tego oceniasz graczy Arsenalu przez pryzmat poprzedniego sezonu. Pamietaj ze sezon 06/07 tez byl cienki a rok pozniej praktycznie ten sam sklad walczyl do konca o mistrzostwo. Zabraklo chyba troche lawki ktora dzis jest lepsza-Denilson o 2 lata starszy, Bendtner o 2 lata starszy, Walcott o 2 lata starszy, jest tam Nasri czyli jak na lawke to bardzo dobry pilkarz, Eboue nawet w linii pomocy gra niezle a nie tak jak wtedy gdy grywalismy przez niego w 10. Brakuje mi jeszcze zmiennika dla Songa i jakiegos dobrego rezerwowego srodkowego obroncy.
Jeszcze tydzien temu bym tego nie pisal ale w 2 pierwszych meczach sezonu mozna bylo zobaczyc ze kilka najslabsyzch ogniw z poprzedniego sezonu jednak zrobilo spore postepy. W formie jest Fabregas ktory rok temu gral cienko. Mamy tez Eduardo. Mamy nowe i chyba lepsze dla nas ustawienie. Nie wiem czy powalczymy o mistrzostwo ale wiem ze zespol jest wyraznie lepszy niz rok temu.
PLUSY:
-nowe ustawienie
-jest dobry defensywny pomocnik a rok temu przecietniak
-jest lepsza linia obrony-Vermaelen>Toure 08/09
-Eduardo nie jest gorszy od Ade a przewiduje ze bedzie lepszy
-rok temu w pierwszej 11 grali Nasri i Walcott. Dzis jak dobrze pojdzie beda grali Arshavin i Rosicky
-Fabregas w lepszej fomie niz rok temu po Euro od sierpnia do grudnia nie byl soba
Pamietaj ze nazwiska to nie wszystko i Barca po 2 swietnych sezonach 04/05 i 05/06 miala pozniej w podobnym skladzie 2 cienkie sezony. No i Pique ktory grywal ogony w United, przyszedl do Barcy i z miejsca stal sie czolowym obronca ligi. Pilkarze Arenalu tez moga zaliczyc taki postep.
Jak dla mnie to polityka Wengera jest bardzo dobra. Widze jeden minus-gdy cos pojdzie nie po mysli Wengera to on nie jest w stanie/nie chce rozwiazac tego wydajac pieniadze. Mam tu na mysli to ze udalo mu sie stworzyc swietna linie pomocy Hleb Fabregas Flamini Rosicky i gdy ona sie posypala (nie z winy Wengera) to w miejsce Flaminiego Hleba i Rosickyego wstawil 3 mlodych graczy (Nasri Song/Denilson Walcott). Tu jest problem bo gdyby odpukac teraz znowu ktos odszedl plus ktos inny sie polamal dlugoterminowo to Wenger zapewne wstawilby w kolejnym sezonie w jego miejsce mlodych graczy.