Re: Lekkoatletyka

Mandzaro
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Lekkoatletyka

Post autor: Mandzaro » 23 sie 2009, 1:55

Ciepela to faktycznie material na dobrego biegacza. Tego lata uwaznie obserwowalem mlodziezowe mistrzostwa Europy i tam Janek zdobyl brazowy medal bijac rekord zyciowy oraz zloty w sztafecie. Brak mi troche tych starych lisowczykow. Kiedys kazdy z nich dawal sie z siebie wiecej niz 100%. O takim Piotrze Haczku mowilo sie ze mial takie serce do walki ze w biegu sztafetowym potrafi biec ponizej 44 sekund.

Szkoda zaprzepaszczonych szans obu naszych plotkarzy - zarowno Artura Nogi jak i Marka Plawgi. Poziomy obu finalow nie staly na jakims wielkim poziomie. Plawgo bedacy w formie sprzed dwoch lat spokojnie zdobylby conajmniej braz a Artur gdyby nie kontuzje i biorac pod uwage oczywisty skok umiejetnosci jak normalnie to powinno sie odbyc u zawodnika w jego wieku - tez powinien wlaczyc sie w walki o medal. Ale o niego jestem spokojny. Ma 20 lat i wszystko przed nim.

Heh Evora raczej nie zawiodl. Swoje skoczyl - 17.55 o ile sie nie myle. Ale natrafl na swietnie dysponowanego Brytyjczyka. Zaluje ze na te mistrzostwa nie wrocil Olson bo walka o zloto bylaby pasjonujaca - jak kiedys gdy rywalizowali ze soba wlasnie Szwed i Jonathan Edwards.

Co do zawodow to w naszej ekipie taki sprawila Anna Jesien. Medal jak sie pozniej okazalo byl poza jej zasiegiem ale nie wejsc do finalu to jednak troche zal, tym bardziej grzebiac swoje szanse na ostatnim plotku. Wkolo licze na dwie zawodniczki - na Sylwie Ejdys i Anne Rostkowska i zawsze dzieje sie cos co przekresla ich szanse. Tym razem ta pierwsza sama siebie zablokowala na finiszu a druga obrala zla taktyke biegnac za Pamela Jelimo ktora jeszcze rok temu byla niekwestionowana liderka 800 metrow ale nie teraz. Jak widac zawsze trzeba liczyc na siebie bo gdy juz sie Polka skapnela ze czekajac za plecami Kenijki nic sie wskora to ruszyla ostro do przodu i pare metrow jeszcze aby doscignela wszystkie rywalki a w finale naprawde mogla sprawic niespodzianke..

Ciekaw jestem tez kiedy w koncu amerykanskie sztafety sprinterow i sprinterek wreszcie naucza sie podawac paleczke..

Generalnie mistrzostwa bardzo mi sie podobaja. Dobry poziom zawodow, rekordy, stadon i atmosfera zawodow. No i oczywiscie Bolt...

Wróć do „Inne sporty”