Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 23 sie 2009, 20:58

Szeroko się właśnie na ten temat który poruszyłeś kiedyś rozpisałem. Wyszło w 100% tak jak zakładałem. Przewaga Interu w posiadaniu piłki, lepsze sytuacje ale wynik w plecy. I tak jak przewidziałem, Mourinho trzyma na rezerwie ofensywnych graczy tylko na wypadek gdyby gra się nie kleiła. Bo nie ma prawa się kleić! Trójka defensywnych pomocników, odbiorą piłkę w środkowej strefie ale nie wiedzą co z nią dalej zrobić więc klepią podania daleko od bramki lun podają do biednego Stankovicia - trequartisty z przymusu, a ten niewiele więcej może w ataku zaoferować, bo najlepsze lata ma już za sobą. W ten sposób duet napastników pozostawiony jest sam sobie bo nikt nie jest w stanie wyłożyć im konkretnej piłki. Po prostu nie umieją. Dlatego albo Sneijder tudzież inny rozgrywający albo 4-3-3 bo cienko widzę naszą grę w takim zestawieniu na dłuższą metę. Przypominam że nie ma już Zlatana. Teraz po prostu trzeba się bardziej odkryć żeby coś porządnego w ataku wyszło, a tak co? Rywal zagra sobie czwórką obrońców plus dwójka defensywnych pomocników i co? I gówno zdziałamy bo przy obecnej taktyce mają przewagę we własnym polu karnym w stosunku 2:1 i nie ma co tu liczyć że Maicon będzie robił róznicę w każdym meczu.

Wróć do „Włochy”