Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 25 sie 2009, 17:16

Niestosowne? Nie wiem czemu ale jakoś nie widze róznicy miedzy 13 drużyna w tabeli, która od strefy spadkowej dzieliło ledwie kilka punktow a beniaminkiem ktory podejrzewam bedzie strał sie ciułac punkty głownie z druzynami z tych rejonów tabeli. Udinese owszem 7 miejsce, ale to co grali w srodku sezonu to pewnie niewiele roznic bedzie sie od formy Bari. Poza tym tu bardziej chodziło o porównywanie poczatków sezonu, w które Inter czesto wchodzi bardzo przecietnie niz porównywanie ekip. Odnosnie indywidualnosci ciagnace zespoł to owszem sa nierozerwalna czesc ekipy (np. tak jak twierdzicie Ibra w Interze), ale to druzyna kreuje liderów a nie liderzy druzyne. Przykład ubiegłoroczne liderowanie Dinho po drugiej stronie Mediolanu i dla przeciwagi takie Cagliari zespoł bez gwiazd. Cos w końcu powoduje, że taki Cassano jest gwiazda w Sampdorii a nie potrafił sie przebić w Realu. Oczywiscie charkater Antka tez ma wielkie znaczenie, ale mam nadzieje ze kumacie o co mi chodzi.

Inter musi sie nauczyc grac bez Zlatana, ale z tym wchaniem pleców Juve tez bym nie przesadzał, bo nawet tak solidnie wzmocniony Juventus nie wydaje sie silniejszy personalnie od Interu (moze porównywalny ale nie silniejszy) to jeden, a w ubiegłym sezonie roznica miedzy zespołami była dosc widoczna na korzysc Interu. Jedyny czynnik, ktory moze przyspieszyc progres SD to trener. A tu mamy do czynnienia z trenerskim zołtodziobem jakby nie patrzec. Oczywiscie to nie skresla Ferrary ani Juventusu, ale to w pewnych sytuacjach moze miec wielkie znaczenie.
MazurXIII pisze:Galliani ładnie podsumował waszego trenejro ostatnio nazywając go 'mądralą' :lol:
Mourinho mozna sie czepiac odnosnie jego niewyparzonej geby i tu nie bede protestował, ale akurat Galliani powinien zamilknac bo w tej chwili bardzo łatwo wytknac mu wiele błedów w sztuce. O wiele wiele wiecej błedów niz Mou popełnia na ławce trenerskiej. Przyganiał kocioł garnkowi.

Wróć do „Włochy”