W sumie zaskoczony nie jestem. Valdes nagrody nie dostanie nigdy bo nie a dla Pique jeszcze za wcześnie. Jeśli chodzi o pomocników to niestety nie dało się wyróżnić dwóch a więc jasne było, że ktoś z dwójki Xavi/Iniesta pozostanie niedoceniony. W pełni akceptuję wybór Creusa, który gra na najwyższym poziomie od wielu sezonów a dopiero przy okazji ME niektórzy chyba to dostrzegli. Zasłużył na wyróżnienie. Messi wiadomo.Leo MVP Messi
Leo Messi odbierze jutro nagrodę dla MVP ubiegłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Wyboru dokonali trenerzy 16 zespołów, które dotarły do 1/8 finału rozgrywek.
Przed rokiem tytuł ten przyznano Cristiano Ronaldo. Dla Messiego będzie to pierwsza część jego osobistego trypletu, bo wciąż pozostaje głównym kandydatem do zwycięstwa w plebiscytach FIFA World Player i Złotej Piłki.
Xavi najlepszym pomocnikiem
Zwycięstwo Messiego oznacza, że inny aspirant z do tego tytułu z drużyny Barcelony, Xavi Hernández, uznany zostanie najlepszym pomocnikiem rozgrywek. Pozostali barcelonistas, tj. Piqué, Valdés, Iniesta i Eto'o, nie zostaną ostatecznie uhonorowani w żaden sposób.
To kolejny już raz, kiedy indywidualne umiejętności Andrésa Iniesty pozostają niedocenione przez trenerów najlepszych drużyn w Europie.
Nie to jest jednak najważniejsze. Nie mogę się doczekać jutrzejszego losowania
Można by kilka ciekawych grup ułożyćPodział na koszyki prezentuje się następująco:
Koszyk 1:
FC Barcelona
Liverpool
Chelsea
Manchester United
Milan
Arsenal*
Sevilla
Bayern Monachium
Koszyk 2:
Olympique Lyon
Inter Mediolan