Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 27 sie 2009, 13:40

Pelart pisze:Moim zdaniem sam transfer Robbena nie daje Bayernowi gwarancji na dużo lepszą grę, takimi skrzydłami ktoś musi pokierować
Chciałem poczekać z tym na oficjalne potwierdzenie, ale dobra :P

Widzę dwa możliwe warianty - układ pomoc i atak (obrona, tak czy siak, pozostanie pewnie w ustawieniu Lahm-van Buyten-Badstuber-Pranjic):

1. 4-4-2
-------------Robben (Mueller)-------------van Bommel------------Tymoszczuk (Schweinsteiger)-------------Ribery----------
--------------------------------------------Gomez (Toni)-----------------Olic (Klose)-----------------------------------------------

Najlepsi do tego układu z przodu byliby właśnie Gomez i Olic - głównie z uwagi na szybkość (od Gomeza wymagałbym tylko lepszej gry ciałem tj. dostosowanie się do wzorca Luki Toniego)

2. 4-3-3
-------------------Altintop/Tymoszczuk---------------van Bommel-----------------Pranjic/Schweinsteiger-------------------
-------------------Robben (Mueller)--------------------Gomez (Toni)---------------Ribery (Klose)------------------------------

Tu też - wymiana piłek z Gomezem i Riberym jak najbardziej, trochę martwiłaby mnie raczej statyczna pomoc (tylko Pranjic jest szybkim graczem z wyżej wymienionych)

No jest jeszcze możliwość 4-2-3-1, ale w to bardzo wątpię:
------------------------van Bommel-----------------------------Schweinsteiger/Tymoszczuk--------------------------------
-----------Robben (Mueller)----------------Ribery (Klose)-------------------------Olic (Sosa)-------------------------------
----------------------------------------------Gomez (Toni)----------------------------------------------------------------------

Wróć do „Niemcy”