Grupa A
Bayern Monachium
Juventus Turyn
Girondins Bordeaux
Maccabi Haifa
Dość ciekawa grupa myślę ze pierwsze trzy zespoły mają szanse na wyjście z grupy. Ciężki teren w Hajfie może okazać się kluczem do sukcesu. Moim zdaniem :
1.Juve
2.Bayern
3.Bordo
4.Maccabi
Grupa B
Manchester United
CSKA Moskwa
Besiktas Stambuł
VfL Wolfsburg
Jeden faworyt i zacięta walka za jego plecami. Silny Wolfsburg mocne juz od kilku lat CSKA i nieobliczalni (szczególnie u siebie) Turcy. Moim zdaniem :
1.ManUtd
2.Vfl
3.Besikast
4.CSKA
Grupa C
AC Milan
Real Madryt
Olympique Marsylia
FC Zurich
Bardzo ciekawa grupa z mocnym akcentem jakim niewątpliwe będzie mecz Milan - Real. Te dwie drużyny powinny awansować ale Francuzi tez powinni być groźni. Moim zdaniem :
1.Real
2.Milan
3.Olympique
4.Zurych
Grupa D
Chelsea Londyn
FC Porto
Atletico Madryt
APOEL Nikozja
Chelsea powinna awansować z pierwszego miejsca a Porto z Atletico stoczyć bój o drugie miejsce premiowane awansem. Moim zdaniem :
1.Chelsea
2.Atletico
3.Porto
4.APOEL
Grupa E
Liverpool FC
Olympique Lyon
AC Fiorentina
VSC Debreczyn
Grupa ,w której może zdarzyć się sensacja jaką niewątpliwie byłby brak awansu drużyny The Reds. Lyon wygląda w tym sezonie mocno a i Fiorentina jest drużyna która będzie chciała powalczyć. Jak się może później okazać to Debrecen będzie kluczowym rywalem kto z nim straci mniej punktów awansuje. Moim zdaniem :
1.Lyon
2.L'pool
3.Viola
4.Debrecen
Grupa F
FC Barcelona
Inter Mediolan
Dynamo Kijów
Rubin Kazań
Jak dla mnie grupa śmierci. Mocna Barca i Inter, mistrz Rosji Rubin który według mnie może być sprawcą największej sensacji fazy grupowej Ligi Mistrzów i Dynamo które zawsze jest groźne u siebie. Moim zdaniem :
1.Barca
2.Rubin
3.Inter
4.Dynamo
Grupa G
Sevilla FC
Glasgow Rangers
VfB Stuttgart
Unirea Urziceni
Tu z kolei mamy grupę tzw. kelnerów. Sevilla nie powinna mieć większych problemów ale walka o drugie miejsce powinna być pasjonująca.Moim zdaniem :
1.Sevilla
2.Vfb
3.Unirea
4.Rangers
Grupa H
Arsenal Londyn
AZ Alkmaar
Olympiakos Pireus
Standard Liege
Arsenal i długo długo nic. Myślę że dużą szansę powinni mieć Grecy którzy u siebie potrafią walczyć nawet z najlepszymi. Moim zdaniem :
1.Arsenal
2.Olympiakos
3.AZ
4.Standard