Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Martin Pellegrino » 01 wrz 2009, 12:38

Maciek (interista) pisze:No i jeszcze mala uwaga odnosnie mercato. Jezeli Mou faktycznie zablokowal transfer Manciniego to nie rozumiem tej decyzji. Sobotni mecz wyraznie pokazal, ze Quaresma i Brazylijczyk sa dla nas jak piate kolo u wozu. Kerlon zostal ostatecznie wypozyczony do Ajaxu (chyba dobry kierunek dla mlodego gracza).
Co do stycznia duzo sie mowi o Pandevie, zobaczymy.
Pandev byłby z pewnością wzmocnieniem, ale tylko wtedy gdyby nie było w kadrze Arnautovicia lub Suazo. Młodego Austriaka można traktować dopiero jako piątą opcję w ataku, ale niewątpliwie jeśli do końca wyleczy kontuzję dostanie swoje szanse. W tej chwili 5 napastników w zupełności nam wystarcza, a 6-sty spowodowałby mniej gry dla Suazo lub właśnie dla Austriaka. Styczeń dla Macedończyka będzie niewątpliwie kluczowy. W tej chwili nie jest zainteresowany przedłużeniem kontraktu z Lazio, które z tego powodu odsunęło go od pierwszego zespołu. Najbardziej zainteresowany usługami Pandeva był Zenit, ale zawodnik nie jest zainteresowany transferem w tamtą stronę świata. Na pewno nie zamieni też Lazio na zespół piłkarsko słabszy i jeśli jego zamiarem nie jest opuszczanie Włoch to zbyt wiele kierunków mu nie zostaje. Być może do walki o niego włączy się Roma, która pokazała w niedzielę w meczu z Juventusem, że nie ma zbyt wielu argumentów z przodu. Ciekaw też jestem postawy Milanu. Na moje oko to też potrzebują jednego pewnego napastnika, wszystko będzie zależało od formy, którą będą prezentowali Beriello i Hunter bo o formę Pato można być spokojnym. Zostaje jeszcze Juventus. Jeśli kilka lat temu rozpoczynaliby mecz z Del Piero i Trezegolem na ławce to można by odnieść wrażenie, że pozycję ataku mają mocno obsadzoną, ale lata już nie te i pewnie odmłodzenia w tej formacji też prędzej czy później będą szukać wzmocnień.
Pandev może być w styczniu jednym z gorętszych zawodników i jeśli tylko będzie chciał pozostać we Włoszech to poza ww zespołami znajdzie się ktoś chętny do zatrudnienia Macedończyka. Jeśli chodzi o nas to ja jestem na tak pod warunkiem, że odejdzie od nas jeden napastnik (czyt. Suazo lub Arnautović).

Wróć do „Włochy”