Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 02 wrz 2009, 11:10

Chciałem sprostowac. Suazo nie ma cech skrzydłowego. Jest szybki, ale to tylko szybkosc bez dryblingu, ze schodzenia do boku, bez dosrodkowania, wiec uzyteczna jest tylko gdy zostanie wypuszczony dobrym podaniem czy rywalizuje szybkosciowo z rywalem. Balotelli z kolei ma i wcale nie jest typowym srodkowym napastnikiem, wg mnie jego niesamowite wrzutki i swietny drybling, strzał powoduja ze wydajniejszy bedzie jako skrzydlowy, albo cofniety napastnik niz taka klasyczna 9 w stylu Huntelaara czy Van Nistelrooya. Owszem da rade, bo ma warunki fizyczne, ale ma tez zmysł do kreowania gry wiec szkoda to w nim zabijac i robic z niego tylko snajpera (choc zmina krwia pod bramka rywala tez imponuje).

Arnautovic jest kontuzjowany jeszcze wiec nie został zgłoszony do LM. Manicni i Quaresma tak, wiec chyba wyjdzie na moje, przynajmniej z tymi szansami gry.
Martin Pellegrino pisze:Mou zażyczył sobie Deco i Carvalho, a dostał Lucio i Sneijdera. Nie mówię, że ci drudzy prezentują słabszy poziom sportowy, ale widać, że nie wszystkie zachciewajki Portugalczyka są spełniane, tak jak to było w Chelsea.
Inter nie dogadał sie z Chelsea, wiec mial alternatywe. Nie mozna tego zwalac na niechec do spełniania zachcianek Mourinho - nie dokonano transkacji z Chelsea, wybrano inny wariant. Lucio w sumie przyszedł za darmo (Inter chyba pokrył koszty zerwania kontraktu) a cena za Sneijder to jak promocja. Poza tym trzeba pamietac ze Inter w rozmowach z Chelsea chciał wykorzystac fakt, że obaj gracze chcieli odejsc z klubu i oferty były, trzeba to przyznac, bardzo niskie. Mysleli ze Chelsea bedzie chciała sie pozbyc sie niechcianych graczy za bezcen. Poza tym w miedzy czasie byl transfer Ibry i klub nagle dostał wiecej mozliwosci finansowych. Tak to widze.

Wróć do „Włochy”