Któż taki poza Mentorem?Całe szczęście, że oprócz fanów Arsenalu, także kibice innych drużyn twierdzą, że karnego tam nie było.
Skutek? Rooney przewraca się o ręce rzucającego się przed nim Almunii. Kłamię?6. Przepisy gry nie rozpatrują gry niedozwolonej w kategoriach rozmyślności czynu zawodnika. Sędzia podejmuje decyzję w oparciu o to, co widzi, że zawodnik robi, nie zaś w oparciu o przypuszczalne jego zamiary. Sędzia ocenia skutek, a nie przyczynę.
Almunia wyciąga ręce, w efekcie Rooney się o nie przewraca. Błąd Almunii, który Anglik bezczelnie wykorzystał. Chyba nie takie trudne, co?14. Każdy atak (na przeciwnika lub na piłkę), wykonany lekkomyślnie, nierozważnie lub przy użyciu nieproporcjonalnej siły, który w efekcie trafia w przeciwnika, nawet jeżeli wcześniej została zagrana piłka, stanowi naruszenie przepisów gry.
No tak faulu na Rooneyu nie było...Gadaj z betonem. Odpowiedz mi na pytania: czy Almunia dotknął piłki? czy był kontakt Almunii z nogami Roo? czy wyjście Almunii mogło przeszkodzić Rooneyowi w dojściu do piłki? Wytłumacz mi więc proszę dlaczego faul widziała większość(tak mi się wydaje) tutaj, eksperci w pomeczowym studio, komentatorzy w kilku stacjach i skoro to było takie perfidne, wypaczyło wynik spotkania i w ogóle wymuszenie Rooneya=symulka Eduarko to dlaczego nie ma żadnych protestów, odwołań, oskarżeń ze strony Arsenalu ani gróźb dyskwalifikacji Rooneya?
I dlaczego przemilczałeś sprawę Eboue? Tu też nie widzisz różnicy między symulowaniem gracza Arsenalu a wymuszeniem Rooneya?