Huntelaar pokazał w meczu z Interem, że napastnikiem złym nie jest, zmarnował świetną okazję bramkową, ale poza tym wychodził na pozycję, był aktywny, starał się - to dobry prognostyk.
Kilka bzdur Gallianiego:
Seedorf to zawodnik, który nie zawiódł w żadnym naszym ważnym meczu w ostatnich siedmiu latach, zawsze był głównym bohaterem, nigdy statystą.
"Wczoraj przypomniałem Oddo, że przybył do nas w styczniu 2007 roku, a kilka miesięcy później wygraliśmy Ligę Mistrzów. Nie rozumiem, dlaczego nie mógłby znów dobrze grać. (Mówi tak, jakby grał kiedykolwiek dobrze, przyp. Wilmore)
Kaladze? Kiedy ustalaliśmy listę zawodników zgłoszonych do LM, rozmawialiśmy z wszystkimi naszymi graczami przebywającymi na zgrupowaniach reprezentacji narodowych, aby zapytać o ich samopoczucie. Kaladze zapytaliśmy czy czuje się na siłach, aby zagrać na lewej obronie, a on odpowiedział, że tak. Leonardo rozmawiał z nim wczoraj [przedwczoraj], zadzwonił do niego, Kaladze trenował i odpowiedział twierdząco.
- No jak tak można, niech jeszcze to usprawiedliwia, skoro można było wyleczyć w Lyonie, to czemu do diaska nie w Milanie? Rozumiem bardzo dobrze ryzyko zdrowotne, ale od czegoś ten MilanLab jest...Cissokho? Myślę, że to dobry zawodnik, przeszedł u nas badania lekarskie, po tym jak doszliśmy do porozumienia z Porto, ale nie chcę wracać do tego tematu, bo ostatecznie zawodnik nie trafił do naszej drużyny nie z przyczyn sportowych.
A to już dwie perełki:
"Znam doskonale wyniki Cissokho w Lyonie i to pokazuje że mieliśmy rację [spróbować i zatrudnić go]"
Jedyne, z czym należy się zgodzić, to:Po rzucie karnym drużyna odpuściła, także dlatego, że została w dziesiątkę, nastąpił problem z niedoszłą zmianą i wszystkie okoliczności, w jakich to się odbyło. Gdybyśmy zostali w dziesiątkę po normalnym wykluczeniu, bez dodatkowych problemów, potrafilibyśmy się jakoś inaczej zorganizować. (Profesjonalizm na poziomie polskiej okręgówki, drużyna odpuściła, mówi się trudno, trzeba starać się ich zrozumieć, przy. Wilmore)
I z tym nastawieniem należy wrócić do zwycięstw.Jedyna prawda na dziś to jednak to, że Inter ma 4 punkty, a Milan 3.