Pierwotnie w okolicach SN miala stanac najwieksza hala sportowo widowiskowa w kraju lecz jakis czas temu slyszalem ze pomysl ten zawieszono. Zreszta nic sie nie mowi o tym, wkolo tylko sie trabi o stadionie ale moze pomysl znow zostal wskrzeszony, nie wiem..Bienias pisze:Mandzaro pisze:
Warszawie by sie przydala hala z prawdziwego zdarzenia swoja droga. Szkoda ze upadl pomysl o zrobieniu kompleksu sportowego wokol Stadionu Narodowego w tym najwiekszej hali w Polsce.
NIe upadl. Wszystko bedzie ale z czasem. Hala bedzie budowana na MS w siatke w 2014r tuz obok stadionu Narodowego. Na chwile obecna ma miec 6 tys pojemnosci co jak dla mnie jest glupota. Mamy Torwar o podobnej pojemnsoci wiec jakies 15 tys by sie przydalo. Moze sie zreflektuja z czasem.
Jeszcze pare slow o Eurobaskiecie. dla mnie jako warszawiaka promocja tego turnieju jest zenujaca. Gdyby nie to ze interesuje sie sportem w zadnym wypadku niepomyslalbym ze odbywa sie w moim miescie taka impreza. Nic tylko fuszerka. Mam nadzieje ze w innych miastach jest lepiej chociaz pewnie mozna liczyc tylko na Wroclaw. Swoja droga nie bede chcial czytac opinii mediow zagranicznych na temat organizacji tych mistrzostw. pewnie nam ostro dowala
Pomyslow bylo wiele. Czytalem jeden artykul ze na jakichs terenach w Warszawie ma stanac hala o pojemnosci... uwaga... 30 tysiecy ! Ale to byl tylko jeden artykul, pewnie z tego nic nie bedzie. W kazdym badz razie na MS w siatkowce musimy wybudowac jakas hale minimum na 15 tysiecy choc mozna by sypnac wieksza gotowka i dac nawet wiecej. Gdy ogladalem ta hale w Pradze to spuscilem szczeka z wrazenia. Skoro Czechow na to stac to czemu nie nas ? Mieszkam w Lodzi ale ta nasza Atlas Arena wcale mi sie nie podoba. Przy tej w Pradze wyglada jak sala gimnastyczna szkoly podstawowej w Pcimie. Jak bedziemy inwestowac w takie obiekty jak duze hale, stadiony to ja naprawde nie bede sie obrazal ze pieniadze na to wezma z moich podatkow..
A co do promocji mistrzostw to u mnie w Lodzi przypuszczam ze nie jest tak zle. Pewnie to za sprawa glownej areny mistrzostw oraz osoby Marciny Gortata a takze MAcieja Lampego ktorzy sa rodowitymi Lodzianinami. Szczegolnie Marcin wiele robi, sporo czasu poswiecajac Lodzi i uczestniczac w roznych akcjach promocyjnych - bawiac sie z dziecmi itd. Poza tym widac wiele plakatow i ogolnie ma sie wrazenie ze cos sie dzieje.
Dzis mecz z Litwa i chyba wcale nie jestesmy bez szans. Moze nie jestem jakims znawca basketu ale wczorajszy mecz naprawde bardzo mi sie podobal. Pamietam ze w meczach sparingowych przed mistrzostwami gralismy z Turkami i tam bez kontuzjowanego Gortata przegrywalismy minimalnie a skoro Turcy ogrywaja Litwe to z pomoca Marcina moze i my ich ogramy ? Fajnie by bylo