Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Mandzaro
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Mandzaro » 08 wrz 2009, 14:08

Bienias pisze:
Mandzaro pisze:
Warszawie by sie przydala hala z prawdziwego zdarzenia swoja droga. Szkoda ze upadl pomysl o zrobieniu kompleksu sportowego wokol Stadionu Narodowego w tym najwiekszej hali w Polsce.

NIe upadl. Wszystko bedzie ale z czasem. Hala bedzie budowana na MS w siatke w 2014r tuz obok stadionu Narodowego. Na chwile obecna ma miec 6 tys pojemnosci co jak dla mnie jest glupota. Mamy Torwar o podobnej pojemnsoci wiec jakies 15 tys by sie przydalo. Moze sie zreflektuja z czasem.

Jeszcze pare slow o Eurobaskiecie. dla mnie jako warszawiaka promocja tego turnieju jest zenujaca. Gdyby nie to ze interesuje sie sportem w zadnym wypadku niepomyslalbym ze odbywa sie w moim miescie taka impreza. Nic tylko fuszerka. Mam nadzieje ze w innych miastach jest lepiej chociaz pewnie mozna liczyc tylko na Wroclaw. Swoja droga nie bede chcial czytac opinii mediow zagranicznych na temat organizacji tych mistrzostw. pewnie nam ostro dowala
Pierwotnie w okolicach SN miala stanac najwieksza hala sportowo widowiskowa w kraju lecz jakis czas temu slyszalem ze pomysl ten zawieszono. Zreszta nic sie nie mowi o tym, wkolo tylko sie trabi o stadionie ale moze pomysl znow zostal wskrzeszony, nie wiem..
Pomyslow bylo wiele. Czytalem jeden artykul ze na jakichs terenach w Warszawie ma stanac hala o pojemnosci... uwaga... 30 tysiecy ! Ale to byl tylko jeden artykul, pewnie z tego nic nie bedzie. W kazdym badz razie na MS w siatkowce musimy wybudowac jakas hale minimum na 15 tysiecy choc mozna by sypnac wieksza gotowka i dac nawet wiecej. Gdy ogladalem ta hale w Pradze to spuscilem szczeka z wrazenia. Skoro Czechow na to stac to czemu nie nas ? Mieszkam w Lodzi ale ta nasza Atlas Arena wcale mi sie nie podoba. Przy tej w Pradze wyglada jak sala gimnastyczna szkoly podstawowej w Pcimie. Jak bedziemy inwestowac w takie obiekty jak duze hale, stadiony to ja naprawde nie bede sie obrazal ze pieniadze na to wezma z moich podatkow..

A co do promocji mistrzostw to u mnie w Lodzi przypuszczam ze nie jest tak zle. Pewnie to za sprawa glownej areny mistrzostw oraz osoby Marciny Gortata a takze MAcieja Lampego ktorzy sa rodowitymi Lodzianinami. Szczegolnie Marcin wiele robi, sporo czasu poswiecajac Lodzi i uczestniczac w roznych akcjach promocyjnych - bawiac sie z dziecmi itd. Poza tym widac wiele plakatow i ogolnie ma sie wrazenie ze cos sie dzieje.

Dzis mecz z Litwa i chyba wcale nie jestesmy bez szans. Moze nie jestem jakims znawca basketu ale wczorajszy mecz naprawde bardzo mi sie podobal. Pamietam ze w meczach sparingowych przed mistrzostwami gralismy z Turkami i tam bez kontuzjowanego Gortata przegrywalismy minimalnie a skoro Turcy ogrywaja Litwe to z pomoca Marcina moze i my ich ogramy ? Fajnie by bylo :D

Wróć do „Inne sporty”