Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Yukasz » 08 wrz 2009, 23:09

Zdecydowanie większy sukces na Eurobaskecie bo w końcu to ME a nie eliminacje no a z tego co kojarzę a nie chce mi się sprawdzać Litwini na ostatnich imprezach (ME, MŚ, Olimpiada) dochodzili do +- półfinału i regularnie byli wymieniani jako kandydat do medalu. Robi wrażenie. No a koszykówka na Litwie to jak religia.
A to że u nas wszyscy się onanizują z byle wygranego piłkarskiego meczu reprezentacji Polski to normalna sprawa. Ja tam się przyzwyczaiłem nauczony latami doświadczeń. Dwa lata temu dowiadywałem się co jadł Żurawski na śniadanie, którą nogą wstał Smolarek czy ile razy splunął Borubar a nie słyszałem nic o reprezentacji kosza na ME w Hiszpanii.Gdyby TVP nie miała praw do transmisji i przez to poprzez zapis w umowie nie byłaby zmuszana do informowania o koszykarskich wydarzeniach to pewnie w publicznej znalazłby się jedynie suchy wynik na odwalcie sie, o ile w ogóle by był.

Co do organizacji i popularyzacji Eurbasketu to cała sprawa rozchodzi się o kasę. A że PZKosz działa pewnie na podobnych zasadach co PZPN to jest tam jeden wielki burdel i nieudacznicy w nim (z tą różnicą że piłka ma inną popularność do kosza i kasa do PZPNu sama spada z nieba). Mnie najbardziej rozbawiła przeczytana wiadomość że przed wczorajszym meczem Polaków spodziewane są utrudnienia w ruchu bo cała organizacja jest na dotychczasowym poziomie i sugeruje się aby nie zbliżać sie w okolice hali :P Do tego nawet pewnie w całej Polsce nie ma dodatkowej komunikacji. OK hale na kilka tyś kibiców to nie to samo co stadion na ok 40-50 tyś tylko że rożnicę zrobiłby ten jeden pociąg czy kilka dodatkowych busów.

PS Co się do licha dzieje z tą Hiszpanią? :roll:

Wróć do „Inne sporty”