Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Yukasz » 09 wrz 2009, 20:52

Brak obwodu - nikt nie trafiał za trzy. Niepokoi mnie postawa Ignerskiego który już w sparingach przeważnie grał przeciętnie, chyba tylko przeciwko Hiszpanii zagrał jak powinien zawsze grać. Nie zgodzę się że wczoraj zagrał dobrze jak mówili komentatorzy, wczoraj poza bardzo ważnym fragmentem kiedy to trafił trzy razy za trzy, też był mało widoczny w ataku. Przynajmniej jak grał jeszcze w Polsce potrafił zdobyć punkty z każdej pozycji.
Brak zbiórek - Gortat z Lampe nie istnieli na tablicach. Jak w I poł zmuszony Katzurin wprowadził Szewczyka to w tym fragmencie meczu zaczęliśmy być rywalem dla Turków. Poza tym bardzo słabo. Później Szewczyk który dał dobrą zmianę pojawił się jeszcze gdy mecz był już przegrany.
Brak obrony - nie tylko to że wysocy Turcy dymali naszych wysokich w ataku ale jako zespół nie bronimy najlepiej. Wczoraj też nasza gra pod tym względem pozostawiała sporo do życzenia. A dziś rywale dobrze dysponowani robili właściwie co chcieli.

Na plus Gortat ale w przeciwieństwie do wczorajszego meczu - w ataku. Dobrze że powrócił do gry po tym urazie :P
Oby przyczyną dzisiejszej porażki było głównie zmęczenie o czym za każdym razem podczas udzielania wywiadu mówił Szewczyk. Inaczej możemy już nie wygrać meczu.
Aha i co za 'genialny' pomysł z rozgrywaniem akcji na rzut Gortata z półdystansu? :angry2: A już szczytem szczytów było podanie do naszego centra aby na sek do końca 3 (?) kwarty oddawał sytuacyjny rzut za trzy :haha: Trafił tylko raz z wysokości rzutów osobistych.

Brawa dla TVP :roll: Właściwie to można mieć wątpliwości że to oni produkują sygnał ze wszystkich meczów a nie tylko grupy Polaków. Jedynie meczowe studio z ekspertami przypomina że za tym wszystkim stoi TV z misją :roll: Po tym jak Polsat relacjonuje ME w siatkę nie mam wątpliwości że to oni mają prawa do wszystkich meczów. Mogę obejrzeć co i kiedy chcę :wink:

Wróć do „Inne sporty”