Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Logan » 10 wrz 2009, 10:29

Ja jeszcze wrócę do meczu z Litwą. Zwycięstwo porównywalne do pokonania Holandii albo Włoch na EURO w piłkę. :beer:
Angelo18 pisze:Trochę deprymujące było to że kiedy Litwini atakowali nas bardzo wysoko, mieliśmy ogromne problemy z wyjściem ze swojej połowy

A Katzurin człowieka z najlepszym kozłem w druzynie trzyma w tym momencie na ławce :roll: I wcale nie usprawiedliwia go to, że Koszarek miał 4 faule.

To co we wtorek zrobili Lampe i Gortat to był kosmos. We dwu zneutralizowali całą rotację Litwinów pod koszem, a śmiem twierdzić, że taką siłą jak nasi wschodni sąsiedzi dysponują tam (być może) tylko Hiszpanie.

Niestety skutki tego wyczynu było widać we wczorajszym meczu, praktycznie w każdym elemencie gry.

Wyróżnić trzeba też Ignerskiego, który wykonał kilka kluczowych akcji w końcówce. Trafił 3 "trójki" z rzędu, zaczapował Javtokasa i ... wyprowadził piłkę z własnej połowy.

Na minus - to co robi Muli i o czym wszyscy juz wspominali. To że Gortat mówi że "chce grać po 48 minut w meczu NBA", to że Logan co 3 dni w Prokomie gra blisko 40 minut, to że Lampe na początku 4 kwarty z Litwą wyglądał jak po rozgrzewce, nie znaczy że nie trzeba dokonywać zmian :roll:

Szewczyk to dobry zawodnik, który bardzo dobrze radzi sobie w silnej lidze rosyjskiej więc spokojnie mógłby grac 10-15 minut w meczu.
Roszyk to inteligentny gracz, który swego czasu idealnie potrafił się zaopiekowac najgroźniejszym zawodnikiem przeciwnika na pozycjach 1-3.
Nie wiem dlaczego tak marginalizowana jest rola Koszarka. To zawodnik ze świetnym podaniem, bdb kozłem i niezłym rzutem, który potrafi regulowac tempo gry. A tu jak wchodzi to gra na 2-ce, a Logan bierze się za rozegranie :roll:

I jeszcze jedno - Jeżeli Wójcik jest kontuzjowany to czemu nie ma Dylewicza? Aha Muli i tak nie stosuje rotacji :|

ps To że Logan jest egoistą szczególnie było widać w meczu z Bułgarią kiedy miał 9 asyst :wink: Naprawdę nie zapominajmy że to SG (rzucający obrońca). :)
ps2 Ławrynowicze z powrotem do Polski :!: A no tak Muli nie stosuje rotacji.

Wróć do „Inne sporty”