Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 10 wrz 2009, 22:35

Takich jak "fucking Jeleń, fucking Wichniarek"?

Coby nie było. Jestem wdzięczny Holendrowi za stworzenie drużyny podczas eliminacji do EURO 2008. To on postawił na Błaszczykowskiego, Golańskiego, Wasyla itd. i to w jego reprezentacji Lewandowski przestał być wyśmiewany w 1 rzędzie z Rasiakiem czy Kukiełką za swoje występy w kadrze. Awansował z trudnej wg mnie grupy, bo jednak nikt mi nie powie, że grupy eliminacyjne do Mundialu w 2002 czy 2006 były trudniejsze. Z tym, że w pewnym momencie Holender uwierzył, że jest bogiem, że potrafi ze średnich kopaczy zrobić piłkarzy na miarę reprezentacji - mam tu na myśli Lisowskich, Pazdanów, Zahorskich, Magdoniów i całkowicie pogubił się w selekcji zawodników, co jest kluczowe na stanowisku SELEKCJONERA (selekcja - wybór). I za to mam do niego największe pretensje i żal, o obrażaniu zawodników, dziennikarzy itd nie wspomnę. Inna sprawa, że mimo tych błędów mógł w tych eliminacjach swoje ugrać. Przegraliśmy ze Słowacją i Irlandią Północną po indywidualnych błędach, które jednak po części wzięły się z nietrafionego doboru składu.

No i fakt, że za Holendra spadliśmy o prawie 20 pozycji w rankingu FIFA budujący nie jest. Nie weźmiemy udziału w Mundialu - tracimy punkty w rankingu, nie gramy spotkań eliminacyjnych do EURO - nie zyskujemy punktów. Mam nadzieję, że nie obudzimy się z ręką w nocniku jak znów będziemy losowani w grupie eliminacyjnej w 3 koszyku czy nawet w 4 (jak to miało miejsce choćby eliminacjach do EURO 2000 ), bo nie chcę znów mieć w grupie eliminacyjnej np Anglii i Włochów naraz (jak to miało miejsce w eliminacjach do MŚ 98 bodajże).

Wróć do „Polska”