Podczas calciopoli:Boromir pisze:Proszę:Z tym kolektywem to bym nie przesadzał.Macie dosyć mocno przebudowaną linię obrony, pomoc z dwoma nowymi zawodnikami w podstawie, więc zawsze mogą wystąpić jakieś tarcia i zgrzyty.
Grosso pisze:"Przede wszystkim mentalność. To bardzo zgrana grupa piłkarzy, którzy chcą walczyć o najwyższe cele. Byliśmy nieco zmęczeni meczami reprezentacji, ale udało się nam się skoncentrować na Lazio i wygrać".Trezeguet pisze:Juve należy do tych, które muszą wygrywać co niedziela, jak również w Lidze Mistrzów i Coppa Italia. To zwycięska mentalność, której nauczono mnie przez te dziesięć lat.Buffon pisze:"Podczas sobotniego meczu z Lazio nigdy nie przestaliśmy walczyć i wierzyć w zwycięstwo, nawet kiedy natrafiliśmy na trudności.
Zambrotta pisze:To zło w piłce wcześniej czy później i tak wyszłoby na światło dzienne. Obserwuję na bieżąco przebieg tej afery, ale już teraz mogę zapewnić, że nawet jeśli nasz klub zostanie ukarany degradacją, to nie zawaham się grać dalej dla Bianconerich.
Wniosek: Wywiady piłkarzy to jeden wielki pic na wodę. My akurat powinniśmy o tym wiedzieć.Thuram pisze:Nie śledziłem uważnie śledztwa w sprawie Calciopoli, bo byłem skupiony na Mistrzostwach Świata. Ale możecie napisać, że zostaję w Juve. Jestem piłkarzem Bianconerich i czuję się Juventino. Możecie być pewni, że będę grał w barwach Juventusu
Co nie zmienia faktu, że z tym kolektywem dużo jest na rzeczy o czym świadczą reakcje piłkarzy choćby po bramkach z Lazio - cała drużyna ściskała Treze i Caceresa czy choćby z pożegnania Nedveda - przepiękne zachowanie zawodników.
Arsenal(L)oczkerson pisze:Przejrzyj sobie mecze JUVE z mocnymi zespołami w ostatnich latach i znajdź mi wpadkę![]()