Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Yukasz » 15 wrz 2009, 11:21

Logan pisze:Mala strata po 1 połówce tylko dzięki słabej grze Słoweńców.
Może i Słoweńcy grali nienajlepiej ale gra się jak przeciwnik pozwala. Nasi w I kwarcie zagrali jak nie nasi - bardzo agresywnie w obronie czym zaskoczyli Słoweńców, mnie zresztą też :P Jeszcze nie widziałem tak broniącego polskiego zespołu i pomyślałem że może się udać. Swoje zrobiły też zmiany w wyjściowej piątce. Do tego Katzutin żonglował składem. I to przez to Słoweńcy grali tak a nie inaczej. Zresztą nawet po meczu sami to mówili i jak już się przyzwyczaili do agresywnej obrony Polaków, jak nasi z minuty na minutę gaśli w oczach to oni a nie my dyktowali warunki i grali swoje. Niestety w ataku graliśmy z czasem coraz bardziej tragicznie. Agresywna i trochę szalona obrona przełożyła się także na radosną koszykówkę w ataku - mnóstwo strat, niecelnych rzutów a z czasem chaos i dogrywanie meczu do końca.
Jedynie na plus występ Szewczyka plus na początku cały zespół za zmianę koncepcji gry która wcześniej nie dawała spodziewanych efektów. Dziwne że we Wrocławiu grał tak mało. Wczoraj na początku meczu to on ciągnął naszą grę w ataku. Niestety ktoś ukradł talent Maćkwoi Lampe podczas drogi z Wrocławia do Łodzi bo w II rundzie to nie jest ten sam zawodnik. Reszta też niewiele lepiej i głębiej lub płycej wszyscy prócz Szewczyka powinni schować głowę w piasek. Jeszcze nie wiem po co tyle rzucać za trzy jak nic nie wpada. No i ciekawe jakimi wypowiedziami tym razem uraczył nas Gortat.

Z Hiszpanią pewnie nasi znowu podejdą bojowo nastawienie do meczu. Z czasem rywale nam będą uciekali i na tym skończą się dla nas mistrzostwa.

PS Jeśli drużyna tworzy całość tylko gdy wygrywa a po porażkach wszystko się sypie to znaczy że wszystko było złudne.

Wróć do „Inne sporty”