Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Enjo » 16 wrz 2009, 17:01

gilardino11 pisze:Czech to sie przy całym szacunku z obecną formą do Poloni Bytom nie nadaje.
Miałem skomentować mecz Milanu, ale zacznę od tego.Generalnie to myślę, że oglądając mecze to marnujesz czas - lepiej wróć do podstawówki na lekcję j.polskiego.

Co do meczu.Marsylia przegrała nie zasłużenie.Gospodarze przeważali prawie przez całe spotkanie.Co do gry Milanu to wydaje mi się, że wygrali doświadczeniem.Po profesorsku zagrał Seedorf [ wg. mnie najlepszy w Milanie ],dołożył swoje super Pippo - mimo, że pierwsza bramka ze spalonego oraz mógł się podobać Pato.Reszta zespołu bezbarwnie.Czytałem komentarze przez sezonem i nie było na tym forum zachwytu - po wczorajszym meczu zrozumiałem dlaczego.Milan po prostu jest słaba drużyną, nie wiem czy Leonadro to dobry trener czy nie, ale pewne jest, że z gówna bata nie ukręci.Defensywa powiedzmy delikatnie średnia, Brandao i Niang przy odrobinie wysiłku potrafili zakręcić Nestą czy Silvą.W drugiej linii to jedynie podobał mi się Seedorf, który kierował grą, uspokajał, reszta Ambrosini i Flamini nic specjalnego i mimo, że są to pomocnicy usposobieni defensywnie to Lucho czy Cheroy dochodzili do strzałów z 20-25 metrów .Co do ataku - chyba Wasza najlepsza formacja.W bramce też nic specjalnego, nie było widać jakiejś pewności siebie u Waszego bramkarza.

Reasumując - słaby mecz, Marsylia nie powinna przegrać, ale brawa dla ACM za cwaniactwo, ale z taką grą i składem to zawojowanie LM będzie nie możliwe.

Pozdrawiam.

E : Wejście Flaminiego ''saneczkami'' jak najbardziej na czerwoną kartkę.

Wróć do „Włochy”