Re: Inter Mediolan - FC Barcelona (Liga Mistrzów 09/10 -dwumecz)

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona (Liga Mistrzów 09/10 -dwumecz)

Post autor: orzeu » 17 wrz 2009, 10:18

Mentor pisze:Jednak coś jeszcze dopiszę.

Nie jestem w pełni zadowolony z wyniku a i gra powinna być lepsza, ale z drugiej strony naprawdę można poczuć się przyjemnie kiedy przeciwnik pokroju Interu Mediolan przed własnymi kibicami wypina dupę i prosi o najniższy wymiar kary bo tak odbieram tak zachowawczą, pozbawioną jakiejkolwiek inicjatywy i chęci zwycięstwa grę. Tak - napiąłem się.
mistyk pisze:Do zobaczenia na Camp Nou, tam gra bedzie wygladala troche inaczej
Nie będzie. Mourinho po raz kolejny ujawni swój piłkarski geniusz parkując autobus w bramce. Inna sprawa, że my może zagramy lepiej bo póki co oczywiście forma nie jest jeszcze zbyt wysoka.
to się nie nazywa autobus, to się nazywa odpowiednio ustawiona taktyka pod Barcelonę. Barca pierwszy raz od finału LM miała okazję zagrać przeciwko prawdziwym obrońcom i co ? I gówno zdziałała - większość jej ataków zatrzymywało się przed 16-tką. Największą szansę miał bodajże Keita wtedy jak uderzał na pustą, ale ogółem i tak spodziewałem się, że Barca będzie groźniejsza.

Pierwsza połowa to dobra gra Interu i momentami nawet przewaga zespołu z Mediolanu, choć w ogólnym rozrachunku to Barca dłuzej cisnęła, natomiast druga połowa to fakt - Inter za głęboko cofnięty, a pomiędzy napadziorami a resztą zespołu za duża luka, nie mniej jednak Inter swoje sytuacje również miał.

PS szkoda że Balotelli wcześniej nie wszedł, bo mogłoby być ciekawie ;).

Wróć do „Puchary Europejskie”