Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Slipknot83 » 17 wrz 2009, 12:05

Może takie wytłumaczenie, że z reguły włosi nie radzą sobie w lidze hiszpanskiej? Może inne to takie, że Rossi to typ napastnika podobny do Del Piero? Nie oczekuje się od niego 25 goli w lidze jak od Forlana, to taki 'drugi napastnik', w dodatku grac potrafi też na skrzydle. Potężna bomba z lewej nogi. 21 lat i świetne statystyki w jednej z dwóch najlepszych lig świata. 28 meczów i 12 goli to bardzo dobry wynik, 2 razy wchodził w z ławki pod koniec meczu, to daje praktycznie bramkę w co drugim meczu.

Na Del Piero i Davida też stawialiśmy jako kompletne niewiadome, poza tym Alex nie odchodzi za rok - będzie od kogo się uczyć i na kogo stawiać w razie słabszych meczów. Poza tym nikt nie mówi, że od razu musi być podstawowym od 1 kolejki do ostatniej. Jest Amauri, jest Iaquinta, wspomniany Alex. Dojdzie ktoś za Trezegueta. Spokojnie.
Cassano nie wchodzi w gre moim zdaniem, kolejny do załatania dziury 27-latek, 3 lata zlecą jak z bicza i juz trzeba bedzie szukać kolejnego następcy. Ja o nim marzyłem ale 5-6 lat temu. Jako ciekawostkę powiem, że w 2001 roku Antek był juz praktycznie w Turynie, szukał już domu, Moggi załatwił wszystko z Bari, ostatecznie uczucie samego piłkarza do matki (szwaczki) zdecydowało, chciał być bliżej rodzinnego Bari dlatego poszedł do Romy. Niedawno czytałem jego biografie :)

Pandev? No grazie.

Wróć do „Włochy”