Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

Post autor: Jarzinho » 17 wrz 2009, 12:33

Yukasz pisze:PS2 Gasol to poeta koszykówki
8)

Wystep Polaków mozna ocenić na pozytywny. Wierzylem, że moze udac sie awansować do MŚ z tego turnieju, jednak nie wiedziałem kto do tego suckesu moze Polaków poprowadzić. Druzyna jest ciekawa, tylko problem moze być taki jak ja dalej budowac zgrywać, czy Gortat i Lampe beda chcieli przyjezdzac na turnieje itd. Ogolnie zabrakło mi w tym turnieju Adama Wojcika- zdrowego i Pluty. Z nimi moglo być lepiej- byłoby. Podobała mi sie gra z Wojcikiem czy Szewczykiem w ofensywie, zdecydwanie lepiej to wyglada niz przeprowadzanie akcji np. przez gortata. Juz wiem dlaczego w Orlando nie jest wykorzystywany w ofensywie, poprostu jego decyzyjność , odnajdywanie partnerow jest na tragicznym poziomie. Słaba defensywa przez caly turneij przeciwko wysokim idzie na konto - Lamego, Gortata, Szewczyka czy Ignerskiego. KAzdy lepszy podkoszowy mogl Polakom rzuci spokojnie na wysokiej skuteczności 2- puntkow. Wczoraj Gasol mogł zrobić z Marcina miazge, jego rzuty, kroewanie ich, poprostu nieosiagalne dla poziomu Gortata. Doszedł do tego Navarro i tak jak pisałem- Logan przeciwko takiemu strzelcowi- nie mogło być inaczej.

Hiszpanie dzisiaj graja z Francja, to jest narpawde minus tego turnieju. uwielbiam Hiszpanow, ale Frnacja to takze znakomity zespól, mlody przedewszystkim. Chcialbym, zeby obie reprezentacje spotkaly sie pozniej, ale to juz niemozliwe. Zapowiada sie znakomite widowisko. Turiaf, Diaw - Gasol, Garbajosa, Batum- NAvarro, Ricky- Parker.

Wróć do „Inne sporty”