Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Jarzinho » 18 wrz 2009, 15:42

Problemem dzisiaj nie jest to, kto został trenerem tymczasowym kadry. Wiadomo było, że na 90% zostanie nim ktoś kto moze poprowadzić kadre tylko w 2 spotkaniach. Problemem dzisiaj numer jeden jest fakt, ze dzieki świetnej pracy Beenhakkera jestesmy bardzo blisko spadku w klasyfikiacji do 3 koszyka przy rozlosowywaniu grup elimanycjnych przed MŚ w Barazylii. Mozemy ponownie dośtać 2 topowe kadry na starym kontynencie i spore szanse na sytuacje, ktora miała miejsce jeszcze kilka lat temu, gdzie przez kilkanascie lat nie było nas na Mundialu. Taka sytuacje zostawia po sobie Leo i to sa fakty. Moze nie byc sytuacji gdzie dostajemy taka grupe jak dostał Engel i ponownie wtoczyć sie do 2 koszyczka, takiego szczesciea mozemy juz nie mieć. 2 czolowe ekipy, to juz moze nie być Ukraina czy Norwegia. Waidomo zostało kilka lat i rozne rzeczy moga sie zmienić, ale naprawde trzeba powalczyć w tych dowch spotkaniach i miec "spokojna" przyszłośc. Tylko sytuacja jest taka, ze wszem i wobec jest przekonanie, że Stefan jest na 2 spotkania i koniec, wczoraj Kołtoń przypowmniał taka sytuacje, podobną z Cmikiewiczem. Zawodnicy wiedzieli, ze trener nie bedzie na stałe i za bardzo im sie nie chcialo. Teraz mam uwierzyć, ze takiemu Krzynówkowi zechce sie powalczyć dla trenera, ktorego po 2 spotkaniach prawdopodobnie nie bedzie. Przecież Jacusiowie, nie chciało sie przygotować indywidualnie do MŚ czy ME. Majewski powinien mieć wieksze poparcie w tym momencie ze strony PZPN i wszem i wobec powinno sie mowić, że ma duze szanse na pozostanie, nawet nie patrzac na wyniki 2 czekajacych nas spotkań. Wtedy moze sie bedzie chcialo.

Majewski jest jaki jest, pracował dla Amici- Fryzjer i Janas-- wszystko załatwili( nadal nieudowodnione, ba nawet narazie w sprawie Wronek nei ma zarzutów). Ja mam nadzieje, ze nie bedzie pomijał zawodników, ktorzy wygladaja lepiej na tle powolywanych przez Holendra. Licze, ze kadrze znajdzie sie miejsce dla choćby Głowackiego, Kowlaczyka, Gancarczyka, Piszczka, Peszki. Moze Glika i Małeckiego, choć oni wlacza takze o awans ze swoja druzyna na jakis turneij, ale pierwsza kadra to priorytet. Dodałbym do tego Kosowskiego. To jest dziwna sprawa swoja droga, nie mamy lewoskrzydłowych, a Leo go takze nie widział, a przy tym czesto powolywał takiego Sosina, moze nie zawsze był w kadrze czy grał, ale na liscie rezerwowej stale. Gosciu od 2 lat stracił pozycje w swoim klubie, a obok niego Żewłakow, Kosa, ktorzy wygrali lige i podobno wygladaja świetnie. Ligi nie ogladam, ale mecz np. z Atletico widziałem, podobnie jedno ze sptkań elimacyjnych- rewanz. Pojebane, ale prawdziwe.
Wilmore pisze:Ciekaw jestem kadry ułożonej z piłkarzy o posturze Krzywickiego i defensywy złożonej z trzech zawodników...
Spodziewasz sie, ze Stefan bedzie kontynuował plan Leo i powola ponownie takiego Krzywickiego. Majewski przekonał sie do 4 obroncow i systemu 4-4-2, wiec spokojnie. Nie spodziewam sie po nim takich akcji jak: Saganowski na prawym skrzydle, Krzyniu na lewej obronie, Jodłowiec w środku pomocy. Takich rzeczy mozna było sie spodziewać tylko po jednym panu.

Wróć do „Polska”