Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 21 wrz 2009, 12:21

Nawet jesli stoimy, to na bardzo wysokim poziomie. Dominacja w Serie A to nie jest: ot tak dzis sobie zdominujemy lige - to chcialem zauważyc po pierwsze. Powiedzmy ze w tej chwili tylko tegoroczny Juventus wyglada na taki zespoł który moglby przerwac nasza dominacje. Jak bedzie, okaze sie w praniu. Po drugie nie raz, nie dwa Inter przechodził obok meczów z tzw. ogórkami by w nastepnej kolejce zagrac swietne zawody i juz podobne melodramtyczne reakcje zastepowane euforia nie miały racji bytu. Ja nie jestem w stanie jednoznacznie ocenic Interu po czterech kolejkach, po meczu (mimo wszystko wygranym) z Cagliari, tym bardziej skreslic. Tu nie chodzi bys nie mial swojego zdania, bys wierzył w Mourinho, tu chodzi o zachowanie skali oceny. Nie mozna caly czas popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Przeciez minely ledwie dwie kolejki od derbów z Milanem i juz nagle nie potrafimy grac w pilke? Ja pamietam czasy ( anie bylo to jakos dawno, ze nie wygrywalismy z takimi zespolami jak Cagliari. Doceniam to, ze teraz potrafimy.

Tu chyba jest klucz.
prócz tego, że wygrywamy w dość słabej lidze.
Zdaje mi sie, że oceniasz Inter oderwanie od rzeczywistosci. A rzeczywistosc jest taka, że przez ostatnie kilka sezonów praktycznie tylko Inter z włoskich klubów sukcesywnie sie wzmacniał lub w ogole próbowal istniec na rynku transferowym (z róznym skutkiem). Dla porównania Anglia gdzie kluby ładuja niesmaowite pieniadze, nawet te ze srodkowych rejonów tabeli. Dla porównania Hiszpania, która moze tak duzo nie wydaje (poza czołówka), ale rok rocznie wynajduja i produkuja cale rzesze młodych talentów: co roku Pique, Sergio, Mata, Silva, Higuain etc. W tym roku cos sie ruszylo przez Juve, Napoli, Genoe, ale juz wyjmujac ten Juventus to przepraszam w kontekscie wzmocnien City co znacza tacy pilkarze (z calym szacunkim) jak Cigarini czy Kharja? Jak oni wygladaja na tle drugiej linii nawet Interu? W mojej ocenie Inter notuje caly czas progres, moze nawet liga zrobi krok do przodu (analogicznie trudno ocenic po 4 kolejkaach). Tylko jak to sie ma to do tego co robia kluby w Anglii czy Hiszpanii? Bo przeciez o sukces w Europie chodzi.

Wróć do „Włochy”