Zupełnie nie rozumiesz o co mi chodzi. Nie szukam tutaj na siłę problemu z wielkością Messiego, nie mam też żadnych pretensji o jego grę. Piszę to bo do końca nie rozumiem także Twojej interpretacji moich słów. Pisząc wprost (a nie koniecznie dla każdego może to być tak ewidentne jak dla mnie), po mimo tego że w Barcelonie grają takie tuzy jak Xavi, Iniesta, Ibra etc. to najlepszym zawodnikiem tego klubu i to zdecydowanie jest Leo Messi.Mentor pisze: Jasna sprawa, ale zapytam wprost - czy nie uważasz, że to oczywiste?
Nie rozumiem szukania problemu w zajebistości Messiego. Powinniśmy zacząć go ograniczać czy jak?
Ile to już razy widziałem tego typu wypowiedzi : Gdyby nie Messi było by ciężko albo Messi załatwił nam trzy punkty. Jednak jak przychodzi co do czego to piszecie że Messiego zastąpił by inny zawodnik, a wówczas Henry czy Ibra mieli by więcej piłek i mecz także by się bez problemów wygrało. Jak dla mnie brzmi to nieco jak ograniczanie jego wpływu na wynik FC barcelony. Być może jest to używane tylko w "potrzebie" (do uzasadnienia jakiejś teorii), ale jest, być może to jakaś próba osłony Messiego albo zmylenia przeciwnikaMentor pisze:Co?
W takim bądź razie nie wracajmy już do sprawy wątpliwego karnegoMentor pisze:Do tematu ewidentnego karnego nie mam zamiaru wracać