Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Jarzinho » 25 wrz 2009, 9:54

Mentor pisze:Jarzinho z tego co wiem to chyba tylko jedna katalońska partia baja coś o pełnej niepodległości. Przecież to jest totalna abstrakcja i coś niemożliwego do zrealizowania. Ludzie o tym wiedzą i jak przyjdzie co do czego to wyniki referendów będą zgoła odmienne. Patrzysz na korzyści Hiszpanów z Katalonii. Przedstaw mi lepiej korzyści Katalonii z niepodległości i jakby to miało wyglądać to bo Katalonia walczy o odłączenie od Hiszpanii a nie Hiszpania o zatrzymanie Katalonii.Skoro już napocząłeś temat to może napisz co Ty na ten temat w ogóle sądzisz
Nie interesuje sie za bardzo pozasportowymi sprawami dotyczacymi w jakims stopniu Barcelony. Korzysci jakies napewno istnieja, nie wiem czy sa to pieniadze plynace z zainteresowania turystow tym regionem, inwestorów itd. Czy takie panstow ma szanse powstac i przetrwać. Patrzac przez pryzmat rozpadu Jugosławii i sytuacji ekonomicznej to pewnie tak. Pieniadze plynace z tego regionu sa ogromne, odsetek ludności patrzac na cała Hiszpanie chyba 2 za Andaluzja. Cos musi przyciagac tych mieszkancow nie liczac swietnego polozenia. Z innej strony pisano o tym referendum i ze sporo cudzoziemców czy Hiszpanow mieszka w Katalonii i wyniki napewno nie byłyby pozytywne dla dalszych krokow o niepodleglosc. Dlatego jest to abstrakcja.

Wróć do „Hiszpania”