Pisałem powyżej - jestem w stanie zrozumieć niektóre wyniki Milanu za Leo, szczególnie ten derbowy. Natomiast Leo miał cały okres przygotowawczy i ładnych kilka spotkań w sezonie na przekonanie wszystkich do siebie - to nie jest tak, jak trener wmawia, że brakuje skuteczności, temu zespołowi brakuje wszystkiego, a Leo nie jest w stanie nic wymyślić. Cały zespół się posypał. Krytykę Leo zacząłem jednak nie od zaraz, tylko od wczoraj, każdy interesujący się Milanem kibic piłki widzi, jaki potencjał ma Zurich, jaki Milan, gdzie mecz się odbył, jeśli na dodatek to nie jest przypadek przy pracy, to coś musi być na rzeczy z samym trenerem.cloner pisze:Szybko.Wilmore pisze:Leonardo w moich oczach się skończył jako trener.
Krytykujesz zwalnianie polskich trenerów po kilku nieudanych trenerów, ale jak Twój ukochany Milan przegrywa, to zaraz wielka krytyka Leonardo i chęć jego zwolnienia (zresztą Ancelottiego też chcieliście wszyscy zwalniać).
Zresztą, to 8 spotkanie Milanu w sezonie, 19 ze sparingami - brak jakiejkolwiek poprawy w stylu gry właściwie od samego początku, nie da się tego wytłumaczyć kontuzjami kluczowych graczy, więc winny tu jest Leo - składu na wygranie LM i Serie A nie mamy, ale na pokonanie Zurichu aż nadto.